Interventies en vervolgtrajecten

Leidinggevende programma

Simple Check biedt het leerzame en inspirerende programma ‘Vitaal leidinggeven’. Hierin wordt ingegaan op het onderwerp duurzame inzetbaarheid en de daarbij behorende vaardigheden van de leidinggevenden. Het programma bestaat uit de Leidinggevenden Scan en  verschillende workshops. En heeft tot doel leidinggevenden ambassadeurs te maken van het DI programma. 

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Leidinggevende als ambassadeur

  • De rol van de leidinggevende is cruciaal maar complex waar het gaat om het begeleiden van medewerkers richting duurzame inzetbaarheid.

Stap 1: Leidinggevende Scan (TNO)

Deze korte vragenlijst draagt bij aan de versterking van de rol van leidinggevenden als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Zo wordt helder welke  competenties en persoonskenmerken en eigenschappen heeft de leidinggevende? En wat is nodig om, vanuit eigen kwaliteiten, talenten en drijfveren actief beleid en begeleiding te kunnen voeren richting het team op het gebied van gezondheid en vitaliteit. De resultaten van deze scan worden meegenomen in de vervolgstappen.

Meer informatie

Stap 2. Workshop Vitaal leidinggeven

Deze workshop biedt waardevolle kennis en praktische tools voor leidinggevenden die een actieve rol willen spelen in het creëren van een vitaal en veerkrachtig team. Voor nu en in de toekomst! Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de vaardigheden die nodig zijn om actief leiding te kunnen geven aan duurzame inzetbaarheid van de medewerker. En dus om onderwerpen als vitaliteit, werkvermogen en employability te blijvend op de kaart te zetten. Zonder dat hierdoor de werkdruk van de leidinggevende verhoogd. Sterker nog, door deze tools in te zetten verminderd de werkdruk en vergroot men het persoonlijk leiderschap en eigen verantwoording van iedereen. Goed werkgeverschap is daarbij een speerpunt.

Meer informatie

Stap 3. Workshop Inzetbaarheidsgesprek

Tijdens deze interactieve workshop oefenen we de gesprekken die leidinggevenden kunnen voeren om medewerkers te ondersteunen bij het bevorderen van hun eigen inzetbaarheid. De sleutel hierin ligt dat de leidinggevende niet overal het antwoord op hoeft te weten om toch te zorgen voor de juiste ondersteuning. En dus om onderwerpen als vitaliteit, werkvermogen en employability te kunnen bespreken. Door de dialoog te kunnen voeren over deze onderwerpen voelen de teamleden zich gezien en gehoord en kan de leidinggevende een oplossing aanreiken zonder dit zelf te hoeven bedenken. Hiermee wordt de werkdruk verlaagd en het vertrouwen in samenwerken vergroot.

Meer informatie

Stap 4. Leidinggevende 360 graden feedback

Door gebruik te maken van een simpele vragenlijst krijgt de manager een duidelijk inzicht in hoe teamleden zijn of haar leiderschapsstijl ervaren. Daarbij kan de leidinggevende gebieden identificeren waar hij of zij zich verder kan en wilt ontwikkelen. Ook wordt helder waarin hij of zij al goed presteert. Het resultaat van deze aanpak is een toename in vertrouwen en samenhang tussen teamleden. Over het algemeen kan deze eenvoudige maar effectieve tool worden gebruikt om sterkere en meer productieve werkrelaties binnen elk team te bevorderen, wat leidt tot betere resultaten voor zowel het team als de organisatie als geheel.

Meer informatie

Programma op maat?

Iedereen is uniek. Ook de leidinggevenden. Vandaar dat we al onze programma’s aanpassen op de behoefte en vaardigheden die er zijn binnen jouw bedrijf. Dit leidt tot een persoonlijke aanpak en resulteert in een unieke leerervaring op het gebied van vitaal leidinggeven. 

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.