Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid2021-11-03T11:51:44+01:00

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Een beleid gericht op duurzame inzetbaarheid; dit betekent vooral dat een organisatie oog heeft voor het welzijn van de medewerker. Voor nu en voor in de toekomst.

Dit uit zich o.a. in een werkklimaat waarin onderwerpen als veiligheid, vertrouwen, autonomie, ontwikkeling en gezondheid centraal staan. Dit vraagt vervolgens veel aandacht voor psychosociale arbeidsbelasting (PSA), stress en werkdruk, vitaliteit, veiligheid en mobiliteit. Duurzaam ingezette en inzetbare werkenden:

 • zijn van goede gezondheid en voelen zich energiek en vitaal;
 • houden hun kennis, vaardigheden en arbeidsmarktcompetenties op peil;
 • zijn betrokken bij de organisaties voor wie zij werken en enthousiast en gemotiveerd door hun werk;
 • hebben en houden een goede werk-privé balans.
 • Gezondheid en energie
 • Vakkennis en vaardigheden
 • Balans werk-privé
 • Motivatie en commitment

Door zelfkennis te stimuleren, ruimte en tijd te bieden om talent te ontwikkelen en inzicht te creëren in de motivatie en ambities leren medewerkers zichzelf goed kennen. Ook speelt inzicht in de gezondheid hier een belangrijke rol. Zelfkennis op alle niveaus geeft inzicht en mogelijkheden. Zo ontstaat bewustwording. En wordt een positieve gedragsverandering van uw medewerkers gestimuleerd. Ze komen in hun kracht en nemen eigen verantwoordelijkheid. Een win-win situatie.

Door aandacht te geven aan zowel de fysieke als mentale gezondheid draag de medewerker bij aan de prestaties van de organisatie.

[gravityform id=”18″ title=”true” description=”false”]

Simple Check biedt ondersteuning in beleid

Simple Check werkt met diverse gevalideerde (door TNO ontwikkelde) instrumenten, om op niveau van werkgever en medewerker een beleid te creëren gericht op duurzame inzetbaarheid. Hierbij kun je denken aan:

 • Preventief medisch onderzoek (PMO): vindt plaats binnen minimaal 20 minuten op locatie door een deskundig health check team.
 • Gezond Leven Scan: geeft inzicht in de levensstijl en houding van de werknemer.
 • Duurzame Inzetbaarheids Index (DIX) van TNO. Dit instrument geeft inzicht in de ‘Gezondheid & Energie’, ‘Vakkennis & Vaardigheden’, ‘Motivatie & Betrokkenheid’ en ‘Werk-Privébalans’, ‘Belemmerende factoren’ en ‘Toekomstverwachting’.
 • PSA: Deze vragenlijst van TNO brengt factoren rondom werkdruk in kaart, zoals emotionele en cognitieve belasting van het werk, burn-out klachten, sociale steun van collega’s en leidinggevende, en autonomie en regelmogelijkheden van de werknemer.
 • De KOBA-DI tool. Deze tool maakt financieel inzichtelijk wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf aan productiviteit kan opleveren.
 • Meer aanbod en een overzicht van onze interventies en vervolgtrajecten vindt u hier.

Dit alles wordt digitaal ondersteund. In een speciaal ontwikkelt portaal krijgen alle medewerkers, via een uiterst beveiligd en persoonlijk health dashboard, inzicht in zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Dit ‘duurzaam-inzetbaarheidsportaal’ biedt de werknemer een mogelijkheid om gericht en gemotiveerd te werken aan een gezonde leefstijl. En dit biedt een helder overzicht van alle aangeboden interventies, vervolgtrajecten en content gericht op duurzame inzetbaarheid. Simple Check biedt een uitgebreid programma waarin wij je ondersteunen binnen het brede kader van een DI beleid.

Meer lezen over wat Simple Check kan bieden op het gebied van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid ? Klik dan hier.

Weg in rustige omgeving

Wat bieden wij aan?

Meer over ons aanbod

Kopje koffie met laptop

Welke Vervolgtrajecten bieden wij aan?

Meer over onze trajecten

Online Dashboard als voorbeeld op tablet

Hoe geven wij de resultaten weer?

Meer over het online dashboard

Referenties

Logo Schweppes
“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.”
Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]