Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid2020-02-06T09:35:28+01:00

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Een beleid gericht op duurzame inzetbaarheid; dit betekent vooral dat een organisatie oog heeft voor het welzijn van de medewerker. Voor nu en voor in de toekomst.

Dit uit zich o.a. in een werkklimaat waarin onderwerpen als veiligheid, vertrouwen, autonomie, ontwikkeling en gezondheid centraal staan. Dit vraagt vervolgens veel aandacht voor psychosociale arbeidsbelasting (PSA), stress en werkdruk, vitaliteit, veiligheid en mobiliteit. Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid levert op de lange termijn veel op.

  • Gezondheid en energie
  • Vakkennis en vaardigheden
  • Balans werk-privé
  • Motivatie en commitment

Door zelfkennis te stimuleren, ruimte en tijd te bieden om talent te ontwikkelen en inzicht te creëren in de motivatie en ambities leren medewerkers zichzelf goed kennen. Ook speelt inzicht in de gezondheid hier een belangrijke rol. Zelfkennis op alle niveaus geeft inzicht en mogelijkheden. Zo ontstaat bewustwording. En wordt een positieve gedragsverandering van uw medewerkers gestimuleerd. Ze komen in hun kracht en nemen eigen verantwoordelijkheid. Een win-win situatie.

Door aandacht te geven aan zowel de fysieke als mentale gezondheid draag de medewerker bij aan de prestaties van de organisatie.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Simple Check? Laat dan hier uw gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Simple Check biedt ondersteuning in beleid

Simple Check werkt met diverse gevalideerde (door TNO ontwikkelde) instrumenten, om op niveau van werkgever en medewerker een beleid te creëren gericht op duurzame inzetbaarheid. Hierbij kunt u denken aan:

Preventief medisch onderzoek (PMO) Dit Preventief Medisch Onderzoek van Simple Check vindt plaats binnen minimaal 20 minuten bij u op locatie door een deskundig health check team.

Dit alles wordt digitaal ondersteund. In een speciaal ontwikkelt portaal krijgen alle medewerkers, via een uiterst beveiligd en persoonlijk health dashboard, inzicht in zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Dit ‘duurzaam-inzetbaarheidsportaal’ biedt de werknemer een mogelijkheid om gericht en gemotiveerd te werken aan een gezonde leefstijl en biedt de werkgever de mogelijkheid om hierin te faciliteren middels op maat gemaakte of geleverde content gericht op duurzame inzetbaarheid.

Meer lezen over wat duurzame inzetbaarheid uw bedrijf financieel oplevert? Klik dan hier.

Weg in rustige omgeving

Wat bieden wij aan?

Meer over ons aanbod

Kopje koffie met laptop

Welke Vervolgtrajecten bieden wij aan?

Meer over onze trajecten

Online Dashboard als voorbeeld op tablet

Hoe geven wij de resultaten weer?

Meer over het online dashboard

Referenties

Logo Schweppes
“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.”
Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

Vraag hier de Brochure aan voor COVID-19 testen en de online C-scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.