Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Preventief medisch onderzoek? We komen naar je toe!

Aandacht voor de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van iedereen binnen de organisatie, zonder de deur uit te gaan? Kies voor een mobiele preventief medisch onderzoek van ons deskundig team. Onze preventief medisch onderzoek (PMO | PAGO) is gericht op het verbeteren van de gezondheid en creëren van bewustwording op het gebied van werk en gezondheid. Onze werkwijze inspireert en motiveert op de lange termijn. 

1. Preventief medisch onderzoek op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Basis samenstelling

Preventieve aandacht voor gezondheid, vitaliteit en een leven in balans.
Lichaamsverhouding

Voor het bepalen van de lichaamsverhoudingen kijken we naar:

Hart- en Vaatfuncties

Deze functies worden in kaart gebracht door:

Leefstijl inventarisatie

Tijdens de Health Check bespreken we de leefstijl van de medewerker. Zo kijken we o.a. naar  

Extra modules

Visustest

De manier waarop je leeft heeft invloed op de kwaliteit van je ogen. Je hebt een goede conditie nodig om voorwerpen in de verte en van dichtbij scherp te kunnen zien. Bij een slechte conditie gebruikt het lichaam onnodig veel energie om een beeld comfortabel waar te nemen. 

Gehoortest

Het gehoor is van onschatbare waarde. Een goed gehoor stelt ons in staat om goed met elkaar verbaal te communiceren, gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen en te genieten van muziek. Slechthorendheid heeft dus maatschappelijke gevolgen. 

Fysieke belastingtest

Deze test biedt waardevolle informatie over de fysieke belasting die het lichaam ervaart en kan helpen bij het identificeren van risicofactoren en gebieden die verbeterd kunnen worden. Aansluitend wordt altijd advies op maat gegeven.

Longfunctie

De leefstijl heeft invloed op de kwaliteit van de longen. Een goede conditie van de longen is nodig om voldoende zuurstof op te kunnen nemen en dus op de juiste manier adem te kunnen halen. Door preventief de longfunctie in de gaten te houden kun je vaak veel gezondheidsrisico’s beperken.

Bloedonderzoeken

Al onze bloedonderzoeken worden gedaan in nauwe samenwerking met een erkend laboratorium. Door de diverse testen krijg je waardevolle informatie over jouw gezondheid en helpt het bij het identificeren van mogelijke tekorten. 

 

Urinetest

Onze urinetest biedt de mogelijkheid om eenvoudig thuis belangrijke gezondheidsindicatoren in urine te evalueren. Je ontvangt een testkit, inclusief verzendmateriaal, waarmee de test zelfstandig kan worden uitgevoerd. 

 

Hart, vaat en stresstest

De leefstijl heeft invloed op de kwaliteit van de longen. Een goede conditie van de longen is nodig om voldoende zuurstof op te kunnen nemen en dus op de juiste manier adem te kunnen halen. Door preventief de longfunctie in de gaten te houden kun je vaak veel gezondheidsrisico’s beperken.

Conditietest

Met onze conditietest kan de conditie op een eenvoudige manier getest worden zonder je in het zweet te werken. De test gaat uit van drie verschillende meetmomenten van de hartslag. Vervolgens is met behulp van een formule de conditie te berekenen. 

ECG

De elektrische activiteit van het hart ontstaat bij het samentrekken van de hartspieren. We maken d.m.v. een vingerklem en een infraroodlampje een hartfilmpje. Hiermee krijg je in korte tijd een goed beeld van de conditie van het hart. 

Onze vragenlijsten

Het leveren van maatwerk vraagt om keuzes. Zo werken wij met verschillende aanvullende vragenlijsten die inzicht geven op ieder gewenst niveau.

DIX

De huidige én toekomstige inzetbaarheid van de werknemer wordt in kaart gebracht aan de hand van de Duurzame Inzetbaarheid Index (DIX). Er wordt o.a. gekeken naar:

PSA

Inzicht in hoe Psychosociale arbeidsbelasting wordt herkend, kan worden verminderd of voorkomen. Ontwikkel waardevolle informatie om uitval te voorkomen.

Maatwerk

Elke branche is anders en vraagt om een andere aanpak.

Geen enkele branche of organisatie is gelijk. Dit betekent dat iedere behoefte weer anders is. Vandaar dat ons preventief medisch onderzoek opgebouwd is uit verschillende modules. Daarbij gaan we altijd uit van een basispakket en geeft helder weer welke gezondheidsrisico’s er spelen of gaan spelen. Uiteraard kan dit altijd worden uitgebreid passend bij de behoefte van het bedrijf.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Simple Check Preventief Medisch Onderzoek PMO Health Check Portaal Groepsadvies gezondheid
Online dashboard

Persoonlijk dashboard

Op ons -uiterst beveiligd *  en persoonlijk- online dashboard staan de testresultaten duidelijk weergegeven. Dit portaal geeft alle deelnemers inzicht in de lichamelijke en mentale gezondheid. Dit ‘duurzaam-inzetbaarheidsportaal’ is in samenwerking met het softwarebedrijf ‘JOHAN‘ ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om gericht en bestendig te werken aan een gezonde levensstijl. 

Cases

Ervaringen uit de praktijk

Om een goed beeld te krijgen van de voordelen van het samenwerken met Simple Check gaan we in gesprek met onze klanten. Lees hieronder hun ervaringen.

Eset, Digital security

“Simple Check gaat verder dan alleen maar een Health Check, ze kijken samen naar je vitaliteitsplan en proberen je op allerlei manieren verder te helpen.”’

Nick van der Wouden

BMW Mini Amsterdam

“Wat wij een groot voordeel vonden van Simple Check is dat het hier ter plekke was. Dus dat wij niet de mensen uit de werkplek moeten halen.”

Reinier Mutsaerts (Directeur)

UMCG afdeling Bouw & Facilitair

“Ik merk dat er steeds meer mensen oprecht nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in wat we nu precies doen en wat het effect hiervan is. Dat is voor ons zo een positief signaal.”

Frank Werkman

Wat kun je met de resultaten?

De resultaten van deze meting zijn de basis om gericht te werken aan een gezonde leefstijl, vitaliteit en te zorgen voor een gezonde werkomgeving.

HR rapportage

Simple Check maakt op basis van de eindresultaten een overzichtelijke groepsrapportage met daarbij een conclusie en advies. Deze rapportage is anoniem, en dus nooit herleidbaar naar het individu.

Vervolgtrajecten

Aansluitend op het onderzoek zijn er diverse vervolgtrajecten beschikbaar. Alle bestaande interventies kunnen overzichtelijk worden aangeboden op het portaal, passend bij de resultaten.

Inspiratieplein

Het online inspiratieplein is een informatief en inspirerend platform. Om direct gericht te werken aan mogelijke verbeterpunten op het gebied van welzijn en een gezonde levensstijl.

Communicatiepakket

Communicatie is de sleutel tot succes! Laat je inspireren door ons breed assortiment op het gebied van content, filmpjes, posters, flyers, artikelen en nog veel meer. 

Meer informatie over de mogelijkheden

Onze adviseurs vertellen graag meer over de mogelijkheden om ook in jouw bedrijf te werken aan een gezonde werkomgeving.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.