Wat is PAGO ?
PAGO betekent Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek. Dat is de ingeburgerde term voor het huidige Periodiek Medisch Onderzoek (PMO).
De Arbeidsomstandighedenwet bepaalt dat u als werkgever uw medewerkers in staat stelt zich periodiek te laten onderzoeken. U kunt ermee de risico’s van het werk voor de gezondheid van uw medewerker zoveel mogelijk voorkomen of beperken. Het is een gericht medisch onderzoek in uw organisatie, dat individueel wordt afgestemd.
Doel PAGO (PMO)
Een PAGO kunt u als werkgever gebruiken als instrument waarmee u gezondheidsrisico’s van het werken binnen uw organisatie in kaart brengt.
U kunt ermee het functioneren en de inzetbaarheid van individuele en groepen medewerkers bewaken en bevorderen. Op basis van een PAGO kunt u preventieve maatregelen nemen voor groepen medewerkers en individuen:
- Om beroepsziekten te voorkomen;
- Arbeidsgebonden aandoeningen te voorkomen.
Het biedt uw medewerker zelf ook de mogelijkheid een aantal zaken vast te stellen:
- Gezondheidsklachten
- Gezondheidsrisico’s
In het verlengde hiervan kan een gericht leefstijladvies volgen. Dit maakt behandeling of preventie mogelijk.
Regels PAGO (PMO)
U bent niet verplicht al uw medewerkers te laten onderzoeken, maar u moet wel de mogelijkheid aanbieden. De OR heeft het recht u daar op te wijzen. In bepaalde branches is per CAO bepaald dat een periodieke keuring voor uw medewerker verplicht is. In andere branches moet u de keuring wel aanbieden, maar is uw medewerker niet verplicht de keuring te ondergaan. Een PAGO heeft dan geen rechtspositionele gevolgen. Bij een verplichte keuring kan dat anders zijn.
Kosten PAGO (PMO)
De hoogte van de kosten van het PAGO is afhankelijk van de inhoud van het onderzoek. Voor meer informatie over PAGO (PMO) neem hier contact met ons op.
[gravityform id=”18″ title=”true” description=”false”]

Wat bieden wij aan?

Welke Vervolgtrajecten bieden wij aan?

Hoe geven wij de resultaten weer?
Referenties

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.”