Duurzame Inzetbaarheid (DI)

Wat houdt het in?

Duurzame inzetbaarheid omvat verschillende aspecten die van invloed zijn op het welzijn, de gezondheid en de effectiviteit van medewerkers. Het gaat niet alleen om de fysieke en geestelijke gezondheid, maar ook om de vitaliteit, levenskracht, kennis, vaardigheden, talenten en mentaliteit van een medewerker. Door te kiezen voor aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers kies je voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Meer werkplezier

Verlaagt ziekteverzuim

Verhoogt productiviteit

Gemotiveerde werknemers

De bouwstenen van duurzame inzetbaarheid

Preventieve aandacht voor gezondheid, vitaliteit en een leven in balans.

Vitaliteit

Vitaliteit staat voor een energieke, veerkrachtige en fitte staat van zijn, waarbij medewerkers onvermoeibaar kunnen werken met een groot doorzettingsvermogen.

Werkvermogen

Werkvermogen verwijst naar de mate waarin medewerkers fysiek, psychisch en sociaal in staat zijn om te werken en optimaal te presteren.

Employability

Employability heeft betrekking op het vermogen van medewerkers om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden en functies adequaat te kunnen vervullen.

Van 0 meting naar beleid:

Onze Health Checks als basis voor duurzame inzetbare medewerkers

0-meting

Een nulmeting helpt om een referentiepunt vast te stellen en de voortgang te meten. Voor zowel de medewerker als de gehele organisatie. Alle data biedt belangrijke stuurinformatie voor een passend beleid.

Implementatie

Het implementeren van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid is een gezamenlijke inspanning waarbij verschillende belanghebbenden samenwerken. Onze DI adviseur kan begeleiden.

Duurzaam beleid

We bieden een jaarplan waarin alle onderwerpen, gericht op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers aandacht krijgen. Uiteraard passend bij de resultaten van de meting en de behoeftes die er zijn binnen de organisatie.

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Daarnaast is de organisatie wendbaar en groeit de organisatie makkelijk(er) mee met de economische en technologische ontwikkelingen.
Ellen Rentenaar
RADI® adviseur Simple Check
Voordelen
Maatwerk

Duurzame inzetbare medewerkers: 

Elke branche is anders 

Geen enkele branche of organisatie is gelijk. Dit betekent dat iedere behoefte weer anders is. Vandaar dat onze health check opgebouwd is uit verschillende modules. Zodat dit altijd aangepast kan worden aan bij de behoefte van het bedrijf.

Simple Check biedt Inzicht, onderzoek & begeleiding door:

Health Check op locatie

Simple Check  biedt een uitgebreide gezondheidscheck (PMO/Pago) om werkgevers en medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun duurzame inzetbaarheid. 

Gevalideerde vragenlijsten

Simple Check werkt met gevalideerde instrumenten, ontwikkeld door o.a. TNO, om werkgevers en medewerkers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. 

Persoonlijk health dashboard

Op een beveiligd en persoonlijk health dashboard krijgen medewerkers inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid. Het portaal biedt gerichte mogelijkheden om aan een gezonde levensstijl te werken.

HR rapportage

Simple Check maakt op basis van de eindresultaten een overzichtelijke groepsrapportage met daarbij een conclusie en advies. Deze rapportage is nooit herleidbaar naar het individu.

HR Analytics Dashboard

Op het Analytics dashboard krijgt de organisatie anonieme data zichtbaar. Hiermee kan er een effectief DI beleid worden ingezet. Zo kunnen er vervolgtrajecten en interventies worden aangeboden op functieniveau en passend bij de behoefte die er speelt.

Vervolgtrajecten

Aansluitend op het onderzoek zijn er diverse vervolgtrajecten beschikbaar. Alle bestaande interventies kunnen overzichtelijk worden aangeboden op het portaal, passend bij de resultaten.

Inspiratieplein

Het online inspiratieplein is een informatief en inspirerend platform. Om direct gericht te werken aan mogelijke verbeterpunten op het gebied van welzijn en een gezonde levensstijl.

Inspireren en informeren

Communicatie is de sleutel tot succes! Laat je inspireren door ons breed assortiment op het gebied van content, filmpjes, posters, flyers, artikelen en nog veel meer. 

Wat kun je met de resultaten?

De resultaten van al onze metingen zijn de basis voor een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Dus om gericht te werken aan een gezonde werkomgeving. Met aandacht voor vitaliteit, werkvermogen en employability.

Vragen? Wij maken tijd voor je.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.