Preventief medisch onderzoek (PMO)2021-01-14T12:15:16+01:00

PMO

Een Preventief Medisch Onderzoek is een gezondheidsonderzoek voor werknemers. Het is dé manier om de gezondheid van het personeel te bewaken en te bevorderen. Simple Check is gespecialiseerd in het uitvoeren van Preventief Medisch Onderzoek (PMO). 

Het basis preventief gezondheidsonderzoek

Een PMO wordt ook wel periodiek geneeskundig onderzoek of periodiek medisch onderzoek genoemd. Tijdens het onderzoek staat het signaleren van gezondheidsrisico’s centraal. Deze risico’s worden in kaart gebracht en naar de werknemers gecommuniceerd. De werknemer wordt vervolgens, indien van toepassing, gemotiveerd hun levensstijl te verbeteren. Dit is dé kans om een gezonde leefstijl van uw werknemers te stimuleren.

Het onderzoek begint vaak met het invullen van een DIX vragenlijst. Door middel van deze vragenlijst wordt inzicht gegeven in de werkbeleving. Vervolgens krijgen de werknemers,  in slechts 20 minuten, een health check op locatie. Deze health check biedt o.a. inzicht in hun BMI, lichaamsverhoudingen, bloeddruk, cholesterol, hart- & vaat functies, AGE’s (versuikerde eiwitten) en glucose. Voor meer informatie over de Onderzoeken klik hier.

Een aantal dagen na de gezondheidstest krijgen de werknemers toegang tot het persoonlijk health dashboard*, waarop zij in één oogopslag kunnen zien hoe hun gezondheid ervoor staat. Hier leest u meer over het Persoonlijk Health Dashboard.

Uitbreiding van de gezondheidscheck

De werkgever kan het periodiek medisch onderzoek uitbreiden met vitaliteitstrajecten en additionele modules zoals een oogtest, oortest, voedselintolerantie, glutenintolerantie en een anonieme groepsrapportage.

Regels PMO

U bent niet verplicht al uw medewerkers te laten onderzoeken, maar u moet wel de mogelijkheid aanbieden. De OR heeft het recht u daar op te wijzen. In bepaalde branches is per CAO bepaald dat een periodieke keuring voor uw medewerker verplicht is. In andere branches moet u de keuring wel aanbieden, maar is uw medewerker niet verplicht de keuring te ondergaan. Een PMO heeft dan geen rechtspositionele gevolgen. Bij een verplichte keuring kan dat anders zijn.

Kosten PMO

De hoogte van de kosten van het PMO is afhankelijk van de inhoud van het onderzoek. Voor meer informatie over PMO neem hier contact met ons op.

PMO vanaf €19,- per medewerker? Vraag hier onze brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

*Simple Check BV hanteert hoge eisen aan het waarborgen van de privacy van de werknemer en werkgever. Alle persoonlijke- en medische gegevens van de deelnemer worden dan ook op een zorgvuldige manier beschermd en gewaarborgd door Simple Check. Deze software is ontwikkeld en wordt beheerd door het softwarebedrijf Johan. Meer hierover leest u op onze pagina Behoud van privacy.

Foto van weg door rustig landschap

Wat bieden wij aan?

Meer over ons aanbod

Kopje koffie met laptop

Welke Vervolgtrajecten bieden wij aan?

Meer over onze trajecten

Testresultaten Preventief Medisch Onderzoek te zien op online dashboard Simple Check

Hoe geven wij de resultaten weer?

Meer over het online dashboard

Referenties

Logo Schweppes

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.” 

Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

Vraag hier de Brochure aan voor COVID-19 testen en de online C-scan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PMO vanaf €19,- per medewerker? Vraag hier onze brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

'Ik meld mij aan voor de online workshop 'De Leefstijl Safari'

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.