ESET

Voor zowel ESET als Simple Check is dit een zeer fijne en ook interessante samenwerking. Doordat er wordt ingezet op een duurzame samenwerking is het bijzonder waardevol om de resultaten in de loop van de jaren met elkaar te vergelijken. Simple Check neemt dit ook mee in het bespreken van de anonieme groepsrapportages. Hiermee heb je direct zich op de impact van de interventies en vervolgtrajecten die zijn aangeboden. ESET mag gerust trots zijn op de resultaten. Op veel fronten wordt er echt verbetering geboekt en groeit het vertrouwen van de medewerkers om samen te werken aan een gezond en vitaal bedrijf.

Vitaliteit als uitgangspunt

ESET is kennispartner op het gebied van cybersecurity. In meer dan 30 jaar is ESET uitgegroeid tot cybersecurity expert met meer dan 100 miljoen gebruikers in 180 landen. Vanuit het kantoor in Sliedrecht helpen de cybersecurity experts van ESET Nederland consumenten én organisaties in hun strijd tegen cybercrime.

Voor deze case studie spraken wij met Nick van der Wouden, ruim vier jaar HR Manager bij ESET

In de jaren dat Nick van der Wouden werkzaam is bij ESET is het team gegroeid van 30 naar 70 medewerkers. Het is een jong team, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Ondanks een laag ziekteverzuim (max. 1.5%) heeft de directie samen met HR management besloten in te zetten op vitaliteit. Zowel collega’s als de organisatie kunnen alleen succesvol zijn als de medewerkers gezond en vitaal zijn! “Dat is ons gezamenlijk uitgangspunt hierin.” aldus Nick van der Wouden.

“Centraal staat de vraag: hoe kunnen mensen gezonder worden of gezond blijven?” vertelt Nick verder.

 

“ESET heeft een uitgebreid vitaliteitsprogramma ontwikkeld waarbij er aan de hand van verschillende thema’s blijvend aandacht wordt besteed aan zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Zo betaalt ESET gedeeltelijk mee aan een fitnessabonnement, worden er vitaliteits workshops georganiseerd, en worden er nieuwsbrieven, podcasts, video’s en artikelen gedeeld met de medewerkers.”

Zo veel mogelijk preventief werken

Naast de fysieke en mentale gezondheid is er door corona een andere pijler ook extra belangrijk geworden en dat is het sociale aspect. Ook hier is aandacht voor. Nick vertelt enthousiast verder “We hebben bij ESET een thuiswerkbeleid, maar we beseffen ons heel goed dat dit veel van de mensen kan vragen. Hier proberen we zoveel mogelijk in te ondersteunen. Door hier aandacht aan te geven in de communicatie en de mogelijkheid te bieden af en toe op kantoor te komen werken.“

ESET biedt medewerkers verder de mogelijkheid tot preventieve coachgesprekken en gesprekken met een psycholoog. Curatief werken ze met een arbodienst en bedrijfsarts. Maar liever nog willen ze uiteraard zoveel mogelijk preventief werken, door mensen bewust te maken.
“Om deze reden is er dan ook gekozen voor het laten uitvoeren van de Health Check door Simple Check, als onderdeel van het vitaliteitsprogramma.”

Samenwerking met Simple Check

Simple Check heeft in februari 2021 een uitgebreide Health Check uitgevoerd om een helder en een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de huidige situatie op het gebied van gezondheid. Een zogenaamde ‘0’ meting. De Health Check bestond uit:

  • Duurzame Inzetbaarheidsindex (DIX) van TNO
  • Leefstijl inventarisatie
  • Bloedonderzoek (cholesterol & bloedsuiker)
  • Lichaamsverhoudingen (BMI, buikvet, vetpercentage en visceraal vet)
  • Bloeddruk
  • Handknijpkracht
  • Visustest
  • Adviesgesprek op basis van de resultaten

 

"Ik vind de samenwerking super prettig! Het persoonlijke contact en de manier waarop alles wordt geregeld is subliem. Simple Check gaat verder dan alleen maar een Health Check, ze kijken samen naar je vitaliteitsplan en proberen je op allerlei manieren verder te helpen. Ze gaan echt voor een duurzame samenwerking."

Nick van der Wouden

Imbema

“De feedback die wij ontvingen over de Health Checks is dat het als erg prettig werd ervaren door de medewerkers. Er was zelfs zoveel enthousiasme in het team dat collega’s die er, om wat voor reden dan ook, niet aan mee hadden kunnen doen hier erg van baalde. De medewerkers waren ook erg blij met de uitgebreide terugkoppeling van de resultaten in combinatie met gerichte tips en adviezen over en wat ze hiermee konden. Ook de uitkomsten van de groepsresultaten hebben veel inzicht geboden. Bepaalde uitkomsten waren erg opvallend, zeker in een jong team. Denk hierbij aan beweging, roken en slaap. De uitkomsten van de groepsrapportage liggen ook aan de basis van de thema’s uit het vitaliteitsprogramma. Alles wordt aan elkaar gekoppeld en door hier open en transparant over te zijn naar de medewerkers voelt alles als een logische stap. Dit vergroot de betrokkenheid van het team.”

 

Tot slot

ESET kiest ervoor om tweejaarlijks de Health Check te herhalen en tussentijds ook gebruik te blijven maken van de expertise van Simple Check door o.a. het uitzetten van kleine vragenlijsten en workshops.