Coaching

Burn-out

Het herstelproces bij een burn-out is uitdagend maar ook zeker interessant en leerzaam. Met de juiste coaching kun je, stap voor stap, de draad weer oppakken en herhaling van (ongezond) gedrag voorkomen. Bij Simple Check werken we samen met coaches die minimaal 5 jaar werkervaring hebben op het gebied van burn-out coaching.

1. Huidig én toekomstig functioneren

2. Vitaliteit, employability, werkvermogen

3.Terugkoppeling op persoonsniveau

4.Terugkoppeling op organisatieniveau

Herstel én persoonlijke groei

De volgende stappen staan centraal bij de Burn out coaching die speciaal ontwikkeld is door Simple Check:

1. Acceptatie en gebruikmaken van de situatie
Het eerste belangrijke aspect is het accepteren van de burn-out situatie. Samen met onze coach leer je om deze situatie te erkennen en te begrijpen. We kijken naar de oorzaken en symptomen van de burn-out, zodat je inzicht krijgt in wat er precies is gebeurd. Deze acceptatie vormt de basis voor verdere groei en herstel.

2. Dieper Inzicht: de ijsberg
Om de ontstane situatie beter te begrijpen, duiken we dieper in de ijsberg. Samen onderzoeken we de onderliggende factoren en patronen die hebben bijgedragen aan jouw burn-out. Door dit diepere inzicht te verkrijgen, kun je preventieve maatregelen nemen en herhaling in de toekomst voorkomen.

3. Herstel van persoonlijke balans
Tijdens dit traject is het belangrijk om opnieuw je eigen grenzen te bepalen en leren aan te geven. Een cruciale stap in het herstelproces is het ontdekken van je persoonlijke waarden en drijfveren. Om te achterhalen wat echt belangrijk voor je is, zowel in je werk als privéleven. Met deze inzichten als uitgangspunt kun je bewuste keuzes maken die voorkomen dat je weer in dezelfde situatie belandt. En kom je er feilloos achter waar bij jou de energielek zit en wat jou energie geeft. Op zowel de korte als langere termijn. Onze coach begeleidt je bij het definiëren van nieuwe doelen en het vormgeven van een gezonde toekomst.

“Ellen kan zich erg goed in de ander verplaatsen en voelde mij feilloos aan. Ik leerde weer contact te maken met mijn emoties en zo kwam ik van mijn hoofd bij mijn gevoel terecht! Heel langzaam kwam er balans tussen ratio en gevoel. Ik heb geleerd waar ik voor sta en waar ik mijn bed voor uit kom! Dit inzicht geeft me een heerlijk vrij gevoel en ik ben een zelfverzekerder mens geworden! Ik kan nu uit de grond van mijn hart zeggen dat deze periode een cadeau is waarin ik als mens ben gegroeid mede door de goede coaching van Ellen.” _Inge Keuten

Praktische informatie:

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.