Veelgestelde Vragen2019-08-01T13:23:15+02:00

Veelgestelde Vragen

Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Privacy

Werkgevers hebben een tweeledig belang wanneer ze een Health Check aanbieden. Allereerst zijn bedrijven gebaat bij gezonde werknemers. Gezonde medewerkers leveren een hogere productiviteit, zijn duurzaam inzetbaar en hebben betere werkprestaties. Dit leidt tot minder verzuim en tot betere (bedrijfs)resultaten.

Ten tweede kunnen werkgevers door middel van een groepsrapportage voor betere werkomstandigheden zorgen. Hierdoor kunnen werkgevers een positieve (werk)sfeer creëren en zorgen voor meer binding met het personeel.

Nee. De testresultaten zijn vertrouwelijk en worden nooit verstrekt aan de werkgever. Voor de werkgever maken wij op verzoek een groepsrapportage van de resultaten als het aantal deelnemers minimaal dertig is, zodat de individuele deelnemers nooit herkenbaar zijn in het rapport.

Bij een minimum van 30 werknemers bieden wij een groepsrapportage aan. Welke gezondheidsresultaten vallen op? Hebben werknemers fysieke en of mentale klachten? En welke komen het meest voor? De groepsrapportage geeft inzicht in de gezondheid van het bedrijf, zodat werkgever weet waar hij zijn personeel kan ondersteunen gezonder te leven. De gegevens zijn in deze groepsrapportage niet te herleiden naar één specifieke werknemer.
Als een bedrijf er voor kiest om de gezondheidscheck periodiek uit te voeren, kunnen de groepsrapportages met elkaar vergeleken worden. Op deze manier kunnen veranderingen in kaart worden gebracht en kan de werkgever zijn gezondheidsbeleid monitoren.

Simple Check behandelt je gegevens strikt vertrouwelijk. Dat blijkt uit de NEN 7510 norm die Simple Check hanteert. Deze norm is ontwikkeld voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. NEN 7510 biedt zorginstelling een leidraad voor het formuleren, vastleggen en controleren van de interne informatiebeveiliging. Onder informatiebeveiliging in de zorgsector wordt verstaan: “het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie die benodigd is om patiënten verantwoorde zorg te kunnen bieden.”

Daarnaast mogen alleen jij en de medische specialisten van Simple Check de gegevens inzien. De medische specialisten hebben een (medische) geheimhoudingsplicht. Simple Check hanteert overigens een privacyreglement.

Deelname aan het gezondheidsonderzoek is vrijwillig. Je bent dus niets verplicht. Meld jij je aan voor de Health Check, dan wil dat zeggen dat je ermee akkoord gaat dat je gegevens in een beveiligde omgeving worden opgeslagen en digitaal worden uitgewisseld met medisch specialisten. De bewaartermijn van de gegevens bedraagt ten minste vijftien jaar.

Je kunt ter aller tijd je gegevens in zien. Daarnaast kan je eisen dat eventuele feitelijke onjuistheden worden gecorrigeerd. Tot slot heb je het recht vernietiging van je dossier te eisen.

Hoe het werkt

De Simple Check bestaat uit:

 • Lichaamsmetingen: BMI, vet, spiermassa, visceraal vet en buikomtrek (basis)
 • Hart- en vaatfunctie: boven- en onderdruk, AGE’s, hartfilmpje en cholesterol (basis)
 • Suikerspiegel: glucose (basis)
 • Ogen: kleurtest, rood- groentest en visustest (additioneel)
 • Oren: gehoor (additioneel)
 • Longfunctie (additioneel)
 • Voedselintolerantie (additioneel)
 • Glutenintolerantie – Coeliakie (additioneel)

Daarnaast meet Simple Check je mentale gezondheid. Met het werkbelevingsonderzoek krijg jij inzicht hoe je met de werkdruk omgaat, of er sprake is van stress en of er sprake is van een (mogelijke) burn-out. Het werkbelevingsonderzoek wordt afgenomen in de vorm van een online vragenlijst.

De Simple Check gezondheidstest wordt uitgevoerd door gecertificeerde verpleegsters en diëtisten. Op de achtergrond lopen medische specialisten mee die zich buigen over de testresultaten. Simple Check werkt met BIG-geregistreerd personeel, waardoor je kunt rekenen op een professioneel gezondheidsonderzoek en rapport. Simple Check werkt volgens de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfskundigen) en NHG-richtlijnen (Nederlandse Huisartsen Genootschap).

Een paar dagen na de testdag zijn de testresultaten beschikbaar op jou persoonlijke health dashboard. Als jouw resultaten gereed zijn, kun je hier inloggen.

Nee. Je krijgt de Simple Check basistest van jouw werkgever. Indien gewenst kun je de health check uitbreiden met extra onderzoeken.

Stuur een mailtje naar anne@simplecheck.nl.

Het Nut

Wat goed dat je al gezond bezig bent! Ook voor gezonde mensen of sporters die zich regelmatig laten meten in de sportschool kan het zinvol zijn om deel te nemen aan de Simple Check. Tijdens het onderzoek worden ook onderdelen gemeten, zoals het cholesterol en een hoge bloeddruk. Deze onderdelen zijn van buitenaf niet te zien of te voelen en uiterst belangrijk voor de gezondheid.
Gezondheid is een toestand van optimaal lichamelijk, geestelijk en sociaal functioneren. Vaak denken mensen dat ze er slecht voor staan, omdat ze misschien een paar kilo te zwaar zijn. Gezondheid heeft met meer onderdelen te maken dan het gewicht of dingen die van de buitenkant opvallen. Door deel te nemen aan de Simple Check krijg jij inzicht per onderdeel wat gezond is of wellicht aandacht vraagt. Zodra jij dit inzicht hebt, kan je ook gericht actie ondernemen om deze onderdelen te verbeteren. Ook voor jou is het daarom zinvol om deel te nemen.
 •  Je leeft gezond en wilt daar graag een bevestiging van zien. Daarnaast meten wij gezondheidsaspecten die je niet vanaf de buitenkant kunt beoordelen. Bijvoorbeeld het cholesterol of de bloeddruk. Met de Simple Check blijft je up to date over jouw gezondheid en blijf je gezond.
 • Je vraagt je af of je wel gezond leeft en wilt graag inzicht in hoe je jouw levensstijl kunt verbeteren.
 • Je ziet in je familiekring dat je wellicht aanleg hebt voor bepaalde gezondheidsrisico’s zoals een te hoog cholesterol, een hoge bloeddruk en of hart- en vaatziekten.
De gezondheidsrisico’s die Simple Check meet staan in verband met voeding, beweging en stress. Hierdoor zijn de gezondheidsresultaten te verbeteren door een verandering in de levensstijl.
Nee. Deelname aan een gezondheidsonderzoek is altijd vrijwillig. Jouw werkgever is volgens artikel 18 de arbeidsomstandighedenwet verplicht zijn werknemers periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden.

Wat goed dat je regelmatig jouw gezondheid laat controleren! Echter, kan het zijn dat je huisarts niet alles meet. Simple Check meet bijvoorbeeld naast je fysieke gezondheid, je mentale gezondheid. Onze health check spoort gezondheidsrisico’s die middels een gezondere levensstijl te beïnvloeden zijn.

Vervolgtrajecten

Ja. Wens je geen deelname aan de health check? Ook dan kun jij je aanmelden voor één van onze vervolgtrajecten. Voor meer informatie over vervolgtrajecten klik hier of stuur een mailtje naar anne@simplecheck.nl.

Nee. Jouw werkgever kan kiezen uit een Health Check met of zonder een specifiek vervolgtraject. Heb je behoefte aan één van de programma’s? Dan kun je dit bij je werkgever of bij ons aangeven.

[gravityform id=”18″ title=”true” description=”false”]

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]