Zo blijf jij gezond op het werk2019-07-30T14:27:47+02:00

Project Description

gezond op werk fruit laptop

Zo blijf jij gezond op het werk

Een kleine moeite, met een fantastisch resultaat!

We willen zo gezond mogelijk leven. We proberen te ontbijten met superfoods, bereiden maaltijden zonder pakjes en zijn ons meer bewust van het effect van sportactiviteiten. Ook gezondheidsapplicaties zoals: de Stappenteller, MyFitnessPal en Running Apps zijn niet weg te denken op menige smartphones. Gezonder leven is vooral in de privésfeer een hot item, maar ook op de werkvloer kun je op de meest simpele manier jouw levensstijl verbeteren. In deze blog geven wij enkele tips die jou helpen ook op de werkvloer gezond te zijn.

Creëer een gezonde balans

Kom regelmatig tot jezelf

We willen snel en veel werk leveren van hoge kwaliteit. We stellen hoge eisen, wat (hoge) werkdruk met zich meebrengt. Teveel stress werkt je tegen. Ontspanning is hierbij de sleutel tot succes!

 • Zorg voor genoeg ontspanning. Ga in je vrije tijd bijvoorbeeld een dagje naar de wellness, lees een goed boek of breng tijd door met het gezin. Tijdens het werk kun je voor ontspanning op een andere rustige plek dan je bureau je kopje koffie of thee drinken.
 • Zet jezelf op de eerste plaats. Door in de avond niet al te vaak af te spreken en je werk niet mee naar huis te nemen, zijn de momenten na werk momenten voor jezelf.

Houd het simpel

Veel uit je dag halen wilt niet zeggen dat je moet rennen en vliegen of je hoofd vol moet stoppen met verschillende taken. Een productieve dag betekent vooral dat je gestructureerd en gefocust werkt. Maak je niet te druk, maar maak het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Zo krijg je veel meer voor elkaar.

 • Denk positief. Door van het positieve uit te gaan, creëer je een relaxte houding die je helpt om na een tegenslag de draad weer op te pakken.
 • Probeer niet perfect te zijn. Door naar het optimale te streven in plaats van naar perfectie werk je met positieve energie naar het resultaat toe en vraag je niet te veel van jezelf.

Een veelzijdige lunch is gezond en lekker!

Producten met voldoende proteïne: peulvruchten, noten, salades, verse groenten en vers fruit verhogen je energie level. Met deze producten is de after-lunch dip verleden tijd.

 • Salades: fris, voedzaam en gezond! Probeer twee keer per week in de middag een salade te eten. De eerder genoemde voedzame ingrediënten vormen een ideale basis voor een heerlijke lunch!
 • Soepen: makkelijk, licht en borden vol (verse) groenten! Maak een grote pan soep met verse groenten, verdeel het over kleine bakjes, vries het in en neem het mee naar werk. Wist jij dat soep uit een pak soms wel 15 klontjes suiker kan bevatten?

Geniet van tussendoortjes

Door elke twee à drie uur jezelf te verwennen met een gezonde snack blijft je bloedsuikerspiegel gelijk, je energie level op peil en voorkomt het hongergevoel wat vaak leidt tot ongezond ‘snacken’. Je zou denken dat suikers en koolhydraten uitgesloten zijn, maar natuurlijke suikers en carbs (koolhydraten) zijn de basis voor een optimale prestatie. Gezonde snacks zijn:

Kies voor een week 2 tussendoortjes en je kunt wekenlang afwisselen.

 • Worteltjes met humus! Iedereen valt voor deze mini’s: verse wortels die het ook goed doen bij de borrel (met of zonder dip)
 • Gedroogd fruit, extra pure chocolade of ongezouten noten: een gezonde keuze tijdens een borrel, maar ook op elk moment van de dag. Vol vitaminen, mineralen en vezels.
 • Bakje yoghurt met vers fruit of ongezouten noten: paranoten, walnoten, stukjes appel of framboos in je yoghurt. Daar kom jij de dag wel mee door.

Daag jezelf uit!

Door doelen te stellen boor je nieuwe bronnen van energie aan. Je krijgt meer zin om te werken, om langer door te gaan en om harder te werken. Daarnaast geeft het resultaat je een enorme adrenalineboost. Je voelt je blij, productief en voldaan.

 • Bepaal jouw doel. Maak een lijstje met dingen die je wilt bereiken en nummer jouw wensen naar belangrijkheid. Nummer 1 is jouw missie! Maak hem concreet en ga aan de slag.
 • Wanneer jij je doel behaald hebt, trakteer jezelf. Na weken van bloed, zweet en tranen mag jij jezelf belonen voor het mooie werk dat je hebt verricht.

Eat right, work hard, feel good!

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]