• min

Training persoonlijke ontwikkeling

Afgelopen week hadden we weer een "training persoonlijke ontwikkeling en coachvaardigheden", met ons Health Check Team van Simple Check. De focus ligt op de rol die onze deskundigen van het Health Check Team hebben op het moment dat er een health check wordt afgenomen.

Training persoonlijke ontwikkeling

De achtergrond van ons team is zeer divers. Zo zijn er een aantal die als diëtiste zijn opgeleid, maar ook als fysiotherapeute of als verpleegkundige. De overlap zit veelal in het feit dat ze allemaal vanuit een sociale drijfveer willen zorgen. Ze helpen en adviseren graag. Dit gedrag is bij alle medewerkers van het Health Check team erg zichtbaar. Op een testdag zien ze veel verschillende mensen. Allemaal mensen met een eigen verhaal. Zo horen ze vaak verhalen die gerelateerd zijn aan een hoge werkdruk. En ze krijgen veel vragen omtrent een gezonde leefstijl. Hoe kan ik er nou voor zorgen dat ik voldoende beweeg op mijn werk? En hoe zorg ik voor een gezonde lunch? Maar ook krijgen de medewerkers vragen vanuit angst. Bijvoorbeeld over wat hoge bloeddruk op lange termijn voor schade kan aanrichten en hoe zorg ik dat ik gezond blijf?

Bewustwording

De ervaring leert dat, zodra mensen bij ons de bus instappen zij als vanzelf een moment van bewustwording hebben. Alsof iemand hen een spiegel voorhoudt. Wat natuurlijk ook zo is. De health check is feitelijk niets meer dan een spiegel die inzicht geeft in je mentale en fysieke gezondheid. En onze health check medewerkers zijn daar een verlengde van. De spiegel gaat voornamelijk over hoe gezond mensen zelf vinden dat ze zijn en wat ze daar nog in kunnen verbeteren. Tijdens de health check is het niet altijd mogelijk alle vragen volledig te beantwoorden. Vaak gaat het om een combinatie van kennis en individuele situaties. Met andere woorden; het gaat om maatwerk.

“Ik heb inmiddels zo’n 3 trainingen bij Simple Check gevolgd. Tijdens deze trainingen werken we o.a. volgens de DISC methode; dit helpt mij enorm om inzicht te krijgen in mezelf maar ook in een ander. Zo leren we goed, in combinatie met bijvoorbeeld een rollenspel, wat je houding teweeg kan brengen bij een ander. Ik vind dit heel interessant. Niet alleen in mijn werk, ook in mijn privé omgeving.”  _ aldus Macha Gietelink, lifestyle coach en sportinstructrice. En medewerkster van  het Health Check team van Simple Check.

Mensen in beweging krijgen voor de persoonlijke ontwikkeling

Vandaar dat onze kennis en ondersteuning niet stopt bij onze health check bus. We gaan verder. We bieden zoveel meer, maar allemaal vanuit dezelfde gedachte; hoe zorgen we ervoor dat mensen zelf gaan ervaren hoe fijn het is om goed voor jezelf te kunnen zorgen? Hoe zetten we mensen op de juiste manier in beweging. Op een manier die bij hen past. Maatwerk dus. Vandaar dat wij ons Health Check Team coachvaardigheden leren. Zodat zij goed weten te onderscheiden waar de knelpunten, onzekerheden of behoeften liggen. En zodat zij iedereen met de juiste aandacht en ondersteuning kunnen adviseren over de mogelijk te nemen vervolgstappen richting een gezonde levensstijl.

DISC – training gericht op persoonlijke ontwikkeling en coachvaardigheden

De training gericht op persoonlijke ontwikkeling en coachvaardigheden is o.a. op basis van DISC. DISC brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen. Het gaat dus om het herkennen van gedrag en onderliggende mechanismen. Zowel bij jezelf als bij anderen.We hebben allemaal verschillende laagjes die ons vormen als mens. Die op ons van invloed zijn en bepalen hoe we denken, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Daarnaast hebben we normen en waarden, opvattingen en drijfveren die ons aanzetten tot gedrag/actie. Dit gedrag kan ons energie kosten maar ook energie geven, plezier geven en kleur geven aan je leven. Inzicht in je eigen persoonlijkheid en in dat van anderen helpt je om je energieniveau op peil te houden en helpt je om anderen beter te begrijpen, herkennen en weten hoe daar mee om te gaan.

https://simplecheck.nl/wp-content/uploads/Disc-training-coaching-persoonlijkheidstypes-bewustwording-duurzame-inzetbaarheid-pmo-aanbieder.png

“Disc is een model dat uitgaat van vier persoonlijkheidstypen, aangegeven met vier kleuren. Iedere kleur staat voor een bepaald voorkeursgedrag. Je krijgt hiermee een helder beeld van jouw sterke kanten en waar jij energie van krijgt. Welk gedrag past van nature bij jou en welk gedrag laat jij nu zien onder invloed van jouw huidige (werk)omgeving?”

Training en coaching als onderdeel van een duurzaam beleid

Deze training en coaching is een onderdeel van ons duurzaam inzetbaarheidsbeleid voor onze medewerkers. En ook uw bedrijf kan hiervan profiteren. Want het mes snijdt zoals altijd aan 2 kanten; ons verlangen en motivatie om een duurzaam beleid te stimuleren is niet alleen voor onze medewerkers maar ook voor uw medewerkers interessant! Want wie heeft er nou geen baat bij persoonlijke ontwikkeling? Iedereen wil uiteindelijk toch een vitale en gezonde levensstijl? Vanuit een stevige balans en veerkracht keuzes kunnen maken die bij je passen. Dat is waar wij het voor doen. Zowel voor onze medewerkers als die van u.

Wat kan Simple Check voor u of uw bedrijf betekenen?

Simple Check is gespecialiseerd in het uitvoeren van Preventief Medisch Onderzoek. Hiermee geven wij inzicht in de gezondheid van medewerkers en creëren we bewustwording rondom een gezond leven. Tevens ondersteunen en faciliteren wij de mogelijke vervolgstappen die nodig zijn om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te waarborgen.

Dit alles wordt digitaal ondersteund. In een speciaal ontwikkelt portaal gemaakt door Johan BV krijgen alle medewerkers, via een uiterst beveiligd en persoonlijk health dashboard, inzicht in zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Dit ‘duurzaam-inzetbaarheidsportaal’ biedt de werknemer een mogelijkheid om gericht en gemotiveerd te werken aan een gezonde leefstijl en biedt de werkgever en/of HRM de mogelijkheid om hierin te faciliteren middels op maat gemaakte of geleverde content gericht op duurzame inzetbaarheid.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Meer lezen?

Hieronder vind je een selectie van andere interessante nieuwsberichten die aansluiten bij wat je zojuist hebt gelezen. Ontdek en laat je inspireren!

Voedselverwarring door informatiestress

Tegenwoordig lijkt iedereen wel voor tenminste één voedingsstof gevoelig te zijn, met gluten als favoriet. Tegenover 2 tot 3% van de mensen met een voedselallergie geeft 9% aan minder gluten te eten of zelfs te vermijden. Het blijft echter niet alleen bij angst voor gluten, ook de pindanoot heeft het zwaar te verduren. Ruim 13% van de Nederlanders geeft aan de pinda’s te hebben ingewisseld voor de paranoten, het chia zaad en de goji bessen, de welbekende superfoods. “Het is duidelijk dat de voedselhypes zijn veranderd”, vertelt Frans Kok – hoogleraar voeding aan de Universiteit van Wageningen. “Vroeger ging het om afslankdiëten; in de jaren negentig telde ik er meer dan honderd. Nu gaat het om individuele voedingsmiddelen: tarwegras, melk, haver, ze worden opgehemeld of neergesabeld”, aldus Frans. Er heerst voedselverwarring door verkeerde informatie.

3 oktober, 2023

Overgang: deze informatie is essentieel voor vrouwen vanaf 40 jaar

Op dit moment zitten 1.6 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Tachtig procent van deze vrouwen heeft te maken met overgangsverschijnselen. Dit merk je aan je lichaam, maar ook aan hoe je reageert op dingen. Dit komt doordat er veel verandert in je hormoonhuishouding, net als in de pubertijd. Door veranderende hormoonspiegels kunnen lichamelijke en emotionele overgangsverschijnselen ontstaan. Dit uit zich doordat je je ‘anders’ voelt dan dat je gewend was. Zo kun je je extreem moe voelen, veel gewrichtspijn ervaren of zelfs wat depressief. En ook hoofdpijn is een veel voorkomende kwaal die je kunt koppelen aan de overgang. Iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang. Genoeg reden dus om hier aandacht aan te geven!

2 oktober, 2023

Nationaal Preventieakkoord Roken, 8 Tips om te stoppen

In 2040 een rookvrije generatie. Dat is één van de ambitieuze doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord. Zoals ook in ons vorig artikel staat omschreven gaan meer dan 70 partijen met het Nationaal Preventieakkoord samen aan de slag met het doel gezondheidsverschillen te verkleinen en Nederland gezonder te maken. Het akkoord bestaat uit verschillende maatregelen en afspraken op het gebied van overgewicht, problematisch alcoholgebruik en het terugdringen van roken. Wij zijn erg enthousiast dat de overheid meer tijd en energie steekt in preventie van gezondheidsproblemen! In onze blogs geven wij dan ook aandacht aan alle 3 de speerpunten van het akkoord. Deze blog gaat over Nationaal Preventieakkoord Roken.

2 oktober, 2023