Vragenlijsten

Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)

De PSA scan biedt een diepgaand inzicht in de diverse factoren die een rol spelen bij mentale belasting. Met behulp van de Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) vragenlijst, ontwikkeld door TNO, worden de verschillende elementen rondom werkdruk in kaart gebracht. Denk hierbij aan ongewenst gedrag, de emotionele en cognitieve belasting van het werk, de aanwezigheid van burn-out klachten, de mate van sociale én functionele steun van collega’s en leidinggevenden, en de autonomie en regelmogelijkheden van werknemers.

1. Inzicht in mentale belasting

2. Bevorderen veilige werkomgeving

3. Hulpmiddel voor dialoog

4. Gezonde werkplek

Doel PSA:

Bevorderen welzijn

  • De PSA scan is een waardevol instrument voor organisaties om diepgaand inzicht te krijgen in de factoren die een rol spelen bij werkdruk. Deze scan analyseert de belangrijkste  elementen met betrekking tot werkdruk. 

    De PSA scan gaat verder dan alleen het meten van werkdruk; het biedt waardevolle inzichten en aanknopingspunten om werkdruk effectief aan te pakken binnen een organisatie. Het is niet alleen gericht op het identificeren van problemen, maar ook op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Het dient dan ook als startpunt om de dialoog te kunnen voeren op het gebied van welzijn en welbevinden.

    Een bijzonder aspect dat de PSA scan extra waardevol maakt, is dat deze aansluit bij het beproefde Werkdruk model van TNO. Dit model is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en biedt een solide basis voor het begrijpen en aanpakken van werkdruk. Bovendien worden de benchmarkcijfers van de PSA vragenlijst afgeleid van de Nederlandse Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), waardoor organisaties hun eigen resultaten kunnen vergelijken met die van andere bedrijven in Nederland. Dit stelt organisaties in staat om hun prestaties te contextualiseren en te begrijpen waar ze staan in vergelijking met anderen.

Gezonde werkomgeving

Door gebruik te maken van de PSA scan kunnen organisaties proactief actief ondernemen en gerichte maatregelen nemen om werkdruk te verminderen en het welzijn van hun werknemers te bevorderen. Het doel is om een positieve werkomgeving te creëren waarin werknemers niet alleen optimaal kunnen presteren, maar ook gedijen en zich gewaardeerd voelen. De PSA scan is daarmee een waardevol instrument om organisaties te helpen bij het bereiken van een gezonde en productieve werkomgeving.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.