Vragenlijsten

Fysieke belasting

Klachten aan het bewegingsapparaat veroorzaken een derde van het verzuim en de WAO-intrede. Fysieke belasting (dit is hetzelfde als lichamelijke belasting) is de kern van het probleem en vormt daarmee een belemmering voor een duurzame, gezonde en productieve inzet van medewerkers. Met behulp van deze checklist krijg je een overzicht van de fysieke belasting op de werkplek. Het helpt je bij het identificeren van mogelijke risico’s en het nemen van preventieve maatregelen om de belasting te verminderen. 

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Creëer een gezonde werkomgeving

  • Checklist fysieke belasting: Met behulp van deze checklist krijg je een overzicht van de fysieke belasting op de werkplek. Het helpt je bij het identificeren van mogelijke risico’s en het nemen van preventieve maatregelen om de belasting te verminderen.

    Hand-arm risicobeoordelingsmethode: Deze methode is specifiek gericht op het beoordelen van risico’s en het voorkomen van klachten aan de handen en armen. Het biedt waardevolle richtlijnen en praktische oplossingen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

    Werkhoudingeninstrument: Het werkhoudingeninstrument is ontworpen om inzicht te krijgen in de werkhoudingen van medewerkers en mogelijke risico’s te identificeren. Hiermee kun je ergonomische verbeteringen doorvoeren om een gezonde werkhouding te bevorderen en klachten te voorkomen.

    Duw en trek check: Deze check richt zich op de krachtinspanningen bij duwen en trekken op de werkplek. Door middel van een gestructureerde beoordeling kun je de risico’s identificeren en passende maatregelen treffen om overbelasting te voorkomen.

    Beter achter je schermen: Dit programma richt zich op het bevorderen van een gezonde en ergonomisch verantwoorde werkhouding voor medewerkers die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Het biedt praktische tips en richtlijnen om klachten aan het bewegingsapparaat te verminderen.

Voordelen:

Terugdringen kosten en verzuim

Klachten aan het bewegingsapparaat vormen een belangrijk deel van het verzuim en de instroom in de WAO. Fysieke belasting is de kern van dit probleem en vormt een obstakel voor duurzame, gezonde en productieve inzet van medewerkers. Zowel bedrijven als de overheid ervaren hoge kosten als gevolg hiervan. Het is daarom essentieel om een goed inzicht te hebben in de fysieke belasting en de bijbehorende risico’s.

Investeer in een gezonde werkomgeving en ervaar de voordelen voor zowel de medewerker als de gehele organisatie!

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.