Vragenlijsten

Beeldschermwerk

De Beeldschermwerk vragenlijst is een krachtig instrument dat specifiek is ontworpen voor beeldschermwerkers. Het biedt waardevolle inzichten op individueel en groepsniveau over de gezondheidseffecten van langdurig werken met beeldschermen. Of het nu gaat om een individuele medewerker te ondersteunen bij duurzaam gezond werken of dat de algehele ergonomie van de organisatie geoptimaliseerd kan worden, deze scan gericht op werken achter een beeldscherm biedt de oplossing. 

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Belangrijke componenten van de Beeldschermwerkscan

De Beeldschermwerkscan bevat een uitgebreide set van onderdelen die essentieel zijn voor het bevorderen van een gezonde werkplek voor beeldschermwerkers. Zo is er aandacht voor:

  • Beeldschermwerkplek: Identificeer factoren zoals de ergonomie van de werkplek, de juiste instellingen van het beeldscherm, de stoel en het bureau om een optimale werkhouding te bevorderen.
  • Klachten aan Armen, Nek en Schouders (KANS): Breng mogelijke klachten in kaart die verband houden met het werken met beeldschermen, zoals RSI (Repetitive Strain Injury), pijnlijke nek en schouders.
  • Gevolgen van KANS-klachten: Begrijp de impact van KANS-klachten op het welzijn en de productiviteit van medewerkers, en ontdek effectieve maatregelen om deze klachten te verminderen en te voorkomen.
  • Werk- en rusttijden: Analyseer de balans tussen werk en rust en identificeer mogelijkheden voor verbetering om overbelasting en vermoeidheid te verminderen.
  • Werkhouding: Beoordeel de houding van medewerkers tijdens het beeldschermwerk en bied gerichte aanbevelingen om een gezonde en ergonomische werkhouding te bevorderen.

Voordelen

  • De Beeldschermwerkscan biedt een waardevol instrument om individuele risicogevallen te ondersteunen bij het duurzaam en gezond werken met beeldschermen. Door risicofactoren te identificeren en aan te pakken, kan de Beeldschermwerkscan bijdragen aan het verminderen van klachten en het optimaliseren van de algehele gezondheid van beeldschermwerkers. Bovendien is de Beeldschermwerkscan een essentieel onderdeel van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), waardoor je kunt voldoen aan de wettelijke verplichtingen en zorg kunt dragen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.