Preventief medisch onderzoek

Urinetest

Onze urinetest biedt de mogelijkheid om eenvoudig thuis belangrijke gezondheidsindicatoren in urine te evalueren. Zo ontvang je een testkit, inclusief verzendmateriaal, waarmee de test zelfstandig kan worden uitgevoerd. Deze test geeft inzicht in algemene waarden en kan helpen bij het identificeren van mogelijke gezondheidsrisico’s of problemen.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Wat wordt gemeten?

  • pH-waarde: We meten de zuurgraad van de urine, wat belangrijk kan zijn om eventuele afwijkingen in het zuur-base-evenwicht te detecteren.

  • Soortelijk gewicht: Het soortelijk gewicht van urine kan informatie geven over het hydratatieniveau en de concentratie van stoffen in de urine. Dit kan helpen bij het beoordelen van de nierfunctie en het identificeren van mogelijke problemen.

  • Bilirubine: Bilirubine wordt geproduceerd bij de afbraak van rode bloedcellen. Een verhoogd bilirubinegehalte in de urine kan wijzen op leverproblemen of andere aandoeningen.

  • Ketonen: Ketonen zijn bijproducten van vetmetabolisme. Een verhoogd ketongehalte in de urine kan wijzen op een disbalans in de stofwisseling, zoals bij diabetes of een ketogeen dieet.

  • Glucose: Een afwijkend glucosegehalte in  urine, kan duiden op mogelijke problemen met de bloedsuikerspiegel, zoals diabetes.

  • Eiwit: Een verhoogd eiwitgehalte in de urine kan wijzen op nierproblemen of andere aandoeningen. Het kan ook een teken zijn van ontsteking of infectie.

  • Urobilinogeen: Urobilinogeen is een afbraakproduct van bilirubine. Verhoogde niveaus kunnen duiden op leveraandoeningen of problemen met de galwegen.

  • Nitriet: Nitriet in de urine kan wijzen op een urineweginfectie, omdat bepaalde bacteriën nitriet produceren.

  • Leukocyten: Leukocyten zijn witte bloedcellen die betrokken zijn bij het immuunsysteem. Een verhoogd aantal leukocyten in de urine kan wijzen op een infectie of ontsteking in de urinewegen.

  • Erytrocyten: Erytrocyten zijn rode bloedcellen. De aanwezigheid van erytrocyten in de urine kan wijzen op verschillende aandoeningen, waaronder infecties, nierstenen of nieraandoeningen.

Voordelen urinetest

De test biedt een eenvoudige en handige manier om de gezondheid te controleren aan de hand van belangrijke indicatoren. Door deze test regelmatig uit te voeren, kun je veranderingen in jouw gezondheid monitoren en tijdig actie ondernemen indien nodig.

Belangrijke opmerking: Hoewel de urinetest nuttige informatie kan verschaffen, is het belangrijk om te onthouden dat deze test geen vervanging is voor een volledig medisch onderzoek. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor een uitgebreide evaluatie van uw gezondheid en gepersonaliseerd advies.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.