Preventief medisch onderzoek

Leefstijlinventarisatie

Tijdens de Health Check inventariseren we de leefstijl van de medewerker. Leefstijlkeuzes hebben een aanzienlijke invloed op de algehele gezondheid en het welzijn van mensen. En lang niet iedereen is zich bewust van de keuzes, en de daarbij behorende gevolgen, die ze maken. Daarbij is er vaak veel onwetendheid over wat nou precies de juiste keuze is op het gebied van gezonde voeding, voldoende bewegen, behouden van spierkracht, slaap en ontspanning etc. Daarom nemen we de tijd om de leefstijl in kaart te brengen en geven we direct waardevolle inzichten en feedback.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Hoe doen wij dit?

We maken gebruik van een verdiepende vragenlijst aan de hand van de zogenaamde BRAVO thema’s. Deze staan voor: 

Deze vragenlijst wordt tijdens de Health Check besproken. Dit biedt de gelegenheid om antwoorden toe te lichten en eventuele zorgen of vragen te delen. Onze professionals staan klaar om alle vragen te bespreken. De leefstijl inventarisatievragenlijst is ontworpen om gewoonten, keuzes en gedrag te herkennen en zo een duidelijk beeld te krijgen van de huidige leefstijl.

Het doel is om bewustwording te creëren, te helpen de leefstijl te optimaliseren en gezonde gewoonten te stimuleren. Dit begint altijd met inzicht en kennis. Op ons inspiratieplein vind je allerlei praktische tips en adviezen om de juiste keuze te kunnen maken. 

Belang van de leefstijlinventarisatie

De toegevoegde waarde van leefstijlinventarisatie is groot. Door bewust te worden van je eigen leefstijlkeuze kun je gerichte stappen nemen om positieve veranderingen aan te brengen. Of het nu gaat om voeding, lichaamsbeweging, omgaan met stress of andere aspecten van de leefstijl, onze health check medewerkers staan klaar om te ondersteunen bij het nemen van gezonde beslissingen die, ook op de lange termijn, bij je passen.

Belangrijke opmerking: Onze leefstijlinventarisatie is bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies en de begeleiding van een medisch professional. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor een grondige evaluatie van jouw gezondheid en gepersonaliseerd advies.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.