Preventief medisch onderzoek

Knijpkrachtmeting

De knijpkrachtmeting, ook wel bekend als de handknijpkrachttest, is een eenvoudige en effectieve gezondheidscheck die wordt gebruikt om de kracht van de handgreep en de algemene spierkracht in de hand en onderarm te meten. Deze test is ontwikkeld als een betrouwbare indicator van de algehele fysieke gezondheid en kan nuttig zijn bij het beoordelen van de kracht en functionaliteit van een persoon.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Hoe werkt het?

Om de knijpkracht te meten wordt gevraagd om een speciale handdynamometer vast te houden en om zo hard mogelijk in de dynamometer te knijpen gedurende enkele seconden. De meting wordt herhaald voor beide handen.

Resultaten

Sterke handknijpkracht wordt geassocieerd met een goede algemene gezondheid en kan wijzen op een goede spierkracht en fysieke conditie. Aan de andere kant kan een zwakke handknijpkracht duiden op spierzwakte en verminderde fysieke prestaties.
De knijpkrachtmeting kan ook nuttig zijn bij het volgen van de gezondheidstoestand van een individu in de loop van de tijd. Door regelmatig de handknijpkracht te meten, kan men veranderingen in spierkracht en fysieke conditie detecteren en eventuele achteruitgang of verbetering vaststellen.

Conclusie over deze meting

Het is belangrijk op te merken dat de knijpkrachtmeting slechts één aspect van de algehele gezondheid vertegenwoordigt en niet als een volledige diagnose kan worden beschouwd. Andere factoren, zoals cardiovasculaire fitheid, flexibiliteit en balans, spelen ook een rol in het beoordelen van de algehele fysieke gezondheid.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.