Preventief medisch onderzoek

Hart- Vaatconditie en Stresstest

Dit uitgebreide onderzoek biedt inzicht in zowel jouw cardiovasculaire gezondheid als jouw stressrespons. Bij het onderzoek kijken we naar het hartritme, de hartslag en jouw reactie op stress. Daarnaast kijken we naar het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel regelt automatisch bijna alle onbewuste functies en processen in je lichaam, zoals je ademhaling, je hartslag, je bloeddruk, de energieproductie, de spijsvertering en de stofwisseling. Deze test geeft een indicatie van de activiteit van het autonome zenuwstelsel en de mate waarop deze zichzelf reguleert.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Wat kun je verwachten?

Hartslag: We meten verschillende aspecten van jouw hartslag, zoals de gemiddelde hartslag, hoogste hartslag, laagste hartslag en eventuele ectopische hartslagen. Deze metingen geven ons informatie over jouw hartfunctie en kunnen wijzen op mogelijke afwijkingen of onregelmatigheden.

Het autonome zenuwstelsel: Het autonome zenuwstelsel regelt belangrijke functies van het lichaam, zoals de hartslag, bloeddruk en ademhaling. We beoordelen de balans tussen het sympathische en parasympathische zenuwstelsel, wat inzicht geeft in jouw stressrespons en het vermogen van jouw lichaam om te ontspannen en te herstellen.

Fysieke en mentale stress: We onderzoeken de reactie op zowel fysieke als mentale stress. Dit kan worden geëvalueerd aan de hand van specifieke tests en metingen, waardoor we een beter begrip krijgen van hoe jouw lichaam reageert op verschillende vormen van stress.

Stressbestendigheid en stressscore: We beoordelen jouw stressbestendigheid en stellen een stressscore op, gebaseerd op verschillende parameters. Dit geeft inzicht in het vermogen om stress te hanteren en kan helpen bij het identificeren van gebieden waarin je mogelijk ondersteuning nodig hebt.

Activiteit van het autonome zenuwstelsel (AZS): We analyseren de activiteit van jouw autonome zenuwstelsel en identificeren patronen die verband kunnen houden met jouw cardiovasculaire gezondheid en stressrespons.

Vermoeidheidsindex: We meten jouw vermoeidheidsniveau, wat een belangrijke indicator kan zijn van de algehele gezondheidstoestand en stressniveau.

Elektrocardiogram (ECG): We maken gebruik van een ECG om de elektrische activiteit van jouw hart te meten en eventuele afwijkingen te detecteren. Dit kan helpen bij het identificeren van mogelijke hartaandoeningen of risicofactoren.

Voordelen test

Het onderzoek naar hart- vaatconditie en stresstest biedt een uitgebreide beoordeling van het cardiovasculaire gezondheid en stressniveau. Op basis van de resultaten kun je gericht aan de gang om jouw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, jouw stressrespons te beheersen en daarmee jouw algehele welzijn te bevorderen.

Belangrijke opmerking: Hoewel dit onderzoek waardevolle inzichten geeft, vervangt het niet het advies en de begeleiding van een medisch professional. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor een grondige evaluatie van jouw gezondheid en gepersonaliseerd advies.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.