Preventief medisch onderzoek

Hart- en Vaatfuncties

Bij Simple Check begrijpen we het belang van een gezond hart en sterke bloedvaten als essentiële pijlers voor een vitaal leven. Ons onderzoek gericht op de hart- en vaatfuncties biedt een inzicht in enkele van de meest cruciale aspecten van jouw cardiovasculaire welzijn: bloeddruk, hartslag, cholesterol en glucose.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Bloeddruk

Het meten van de bloeddruk geeft een indicatie van het risico op hart- en vaatziekten. De hoogte van de bloeddruk hangt echter af van vele factoren zoals leeftijd, geslacht, beweging en risicofactoren zoals roken en overgewicht. Bij een verhoogde bloeddruk moet het hart meer kracht uitoefenen om dezelfde hoeveelheid bloed door een kleinere opening te pompen. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig je bloeddruk laat meten.

Hartslag

Tijdens de meting van de bloeddruk kijken we ook naar je hartslag. Normaal slaat je hart in een regelmatig tempo. Hoe hoog je hartslag is, hangt af van wat je aan het doen bent. Zo is de hartslag in rust lager dan wanneer je je inspant. Over het algemeen is de hartslag bij volwassenen in rust tussen de 60 en 100 slagen per minuut. 

Cholesterol

Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen. Het merendeel van het cholesterol in het lichaam wordt aangemaakt door de lever en het overige deel zit in voeding verwerkt. In het ideale geval maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. Als het lichaam te veel cholesterol aanmaakt, dan bestaat de kans op diverse gezondheidsproblemen. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt onder andere het risico op hart- en vaatziekten.

Glucose

Het bloedsuikergehalte (bloedglucose) is de hoeveelheid glucose (suiker) die in het bloed zit. Vlak voor het eten zal deze waarde wat lager zijn, terwijl direct na het eten de bloedsuikerspiegel waarschijnlijk kan stijgen. Overgewicht, weinig beweging, erfelijkheid, roken, hoge bloeddruk en leeftijd vergroot de kans op diabetes. De normering die is gebruikt voor bloedsuikerspiegel is afkomstig van het Diabetes Fonds.

Voordelen

Door tijdig inzicht te krijgen in de risicofactoren die van invloed zijn op de hart- en vaatfuncties kun je preventief al veel voorkomen. Op ons inspiratieplein staan praktische en heldere tips, adviezen en ondersteunende informatie om te werken aan je eigen gezondheid en vitaliteit. Ook kan een leefstijlcoach of dietist veel ondersteunen om de juiste keuzes te kunnen maken. Een leefstijl kiezen die bij je past is belangrijk om dit ook op langere termijn vol te houden.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.