Preventief medisch onderzoek

Gehoortest

Het gehoor is van onschatbare waarde. Een goed gehoor stelt ons in staat om goed met elkaar verbaal te communiceren, gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen en te genieten van muziek. Slechthorendheid heeft dus maatschappelijke gevolgen. Het belang van een goede conditie van het gehoor is dan ook groot. Toch hebben ruim 2 miljoen Nederlanders problemen met hun gehoor. Zij hebben meer kans op vermoeidheid, angst, depressie en eenzaamheid. Het preventief controleren van het gehoor kan de kans op gehoorschade en eventuele bijwerkingen voorkomen of de mate van impact beperken.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Hoe wordt de conditie van de oren gemeten?

Tijdens de test krijgt de deelnemer een koptelefoon op. Deze koptelefoon is aangesloten op een audiometer. Via de koptelefoon hoor je tonen in verschillende frequenties (toonhoogten) en met verschillende intensiteiten. Telkens als de deelnemer een geluid hoort, wordt gevraagd om op een knop te drukken. Op deze manier kan de audiometer nauwkeurig in kaart brengen of er sprake is van gehoorschade en waar de gehoorschade zich bevindt.

Deze test wordt niet in een geluidsdichte ruimte afgenomen. Het kan dus zijn dat je tijdens de test wat omgevingsgeluiden hoort. Dit speelt in het dagelijkse leven ook een rol. Het is nooit helemaal stil, denk aan; achtergrondmuziek in een restaurant, rumoer op het kantoor en geluiden uit het verkeer. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van het gehoor.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.