Preventief medisch onderzoek

Fysieke belastingstest

Door de Fysieke Belastingstest krijg je direct inzicht in het bewegingsapparaat, eventuele (chronische) klachten en de mogelijke relatie met het werk. Deze test biedt waardevolle informatie over de fysieke belasting die het lichaam ervaart en kan helpen bij het identificeren van  risicofactoren en gebieden die verbeterd kunnen worden. Aansluitend wordt altijd advies op maat gegeven.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Wat wordt getest?

  1. Sit and Reach test: Deze test meet de lenigheid van de hamstrings en onderrug. Hiermee krijg je inzicht in jouw flexibiliteit en mobiliteit. Dit kan belangrijk zijn om eventuele beperkingen of fysieke gezondheidsrisico’s te identificeren.

  2. Schouderlenigheid: Deze test beoordeelt de beweeglijkheid van jouw schouders. Door verschillende bewegingen en posities te testen, kunnen we eventuele stijfheid, beperkingen of disfunctie in dit gebied vaststellen.

  3. Stabiliteit: Deze test richt zich op de stabiliteit van jouw lichaam en gewrichten. Door verschillende balans- en stabiliteitsoefeningen uit te voeren, kunnen we jouw vermogen om jouw lichaam in evenwicht te houden en gewrichten te ondersteunen evalueren. Dit kan van belang zijn om potentiële risico’s op blessures te identificeren.

  4. Vragenlijst: Naast de fysieke tests nemen we ook een aantal vragen door. Hierin worden eventuele klachten, symptomen en werkgerelateerde factoren besproken. Dit helpt om een goede indicatie te krijgen van jouw situatie en de mogelijke relatie tussen de fysieke belasting en het werk te bespreken.

  5. Advies op maat: Op basis van de testresultaten en jouw ingevulde vragenlijst bieden wij advies op maat. Onze specialist zal de bevindingen  bespreken, eventuele risico’s identificeren en  praktische aanbevelingen geven om jouw fysieke belasting te optimaliseren en mogelijke klachten te verminderen.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.