Preventief medisch onderzoek

Conditietest

Met behulp van onze conditietest is het mogelijk om de algehele conditie op een eenvoudige manier te beoordelen, zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te werken. Deze test maakt gebruik van drie verschillende meetmomenten van de hartslag om een inschatting te maken van het conditieniveau. Door de snelheid te meten waarmee de hartslag stijgt en weer daalt, krijg je  waardevolle informatie over jouw algemene conditie.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Conditietest

De conditietest begint met het monitoren van de hartslag in rust. Dit geeft ons een basislijnwaarde van de hartslag voordat er fysieke inspanning wordt geleverd. Vervolgens wordt de hartslag gemeten tijdens een lichte fysieke activiteit, zoals het uitvoeren van een aantal eenvoudige oefeningen of het lopen van een korte afstand. Hierbij wordt gelet op de snelheid waarmee de hartslag stijgt.

Na de inspanning wordt de hartslag opnieuw gemeten tijdens het herstel. Dit geeft inzicht in de snelheid waarmee de hartslag weer daalt na de fysieke activiteit. Het tempo van de hartslagherstel kan een indicatie zijn van de cardiovasculaire fitheid en het vermogen van het lichaam om snel te herstellen na inspanning.

Met behulp van een formule wordt de conditie berekend op basis van de hartslagmetingen. Deze formule houdt rekening met de hartslag in rust, de hartslag tijdens inspanning en het hartslagherstel na inspanning. Door deze gegevens te combineren, krijgen we een indicatie van de algehele conditie van een persoon.

De snelheid waarmee de hartslag stijgt en weer daalt, geeft belangrijke informatie over de conditie van het cardiovasculaire systeem. Een snelle stijging en een snel herstel van de hartslag duiden over het algemeen op een goede conditie, terwijl een trage stijging en langzaam herstel mogelijk wijzen op een verminderde conditie.

Voordelen conditietest

De conditietest biedt een niet-invasieve en toegankelijke manier om een eerste beoordeling van iemands conditieniveau te verkrijgen. Het kan helpen bij het identificeren van mensen die mogelijk een verminderde conditie hebben en die baat kunnen hebben bij verdere evaluatie en interventies om hun fysieke fitheid te verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat de conditietest een algemene beoordeling van de conditie biedt en geen volledige analyse van de fysieke gezondheid is. Andere factoren, zoals spierkracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, spelen ook een rol bij het beoordelen van de algehele conditie en fitheid.

Al met al biedt de conditietest een laagdrempelige manier om een indicatie te krijgen van de algehele conditie op basis van hartslagmetingen. Het is een waardevol instrument dat  helpt bij het beoordelen van iemands cardiovasculaire fitheid en het identificeren van mogelijke gebieden waarop verbetering mogelijk is. Het is echter altijd raadzaam om een professional in te schakelen voor een uitgebreidere beoordeling en persoonlijk advies met betrekking tot fysieke conditie en gezondheid.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.