Preventief medisch onderzoek

Bloedsuikerspiegel

Het bloedsuikergehalte (glucose) is de hoeveelheid glucose (suiker) die in het bloed zit. Het is een bron van energie die het lichaam gezond houdt. De organen, hersenen, spijsvertering, maar ook de spieren hebben deze energie nodig om goed te kunnen functioneren. Normaal regelt het lichaam haar bloedsuiker (glucose) heel precies. Wanneer mensen met een gezonde bloedsuiker een maaltijd hebben gegeten, stijgt de bloedsuiker en gaat de insuline haar werking doen. De insuline zorgt er voor dat de suiker (glucose) wordt verbrand tot energie. Vlak voor het eten zal het glucosegehalte daarom wat lager zijn, maar direct na het eten is de waarde hoger.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Hoe ontstaat te hoge bloedsuiker (diabetes)?

  • Wanneer het lichaam niet instaat is om de glucose uit het lichaam te halen, ontstaat diabetes. Mensen met diabetes maken geen insuline meer aan, het hormoon dat de glucose-stofwisseling regelt, waardoor de kans op een te hoge bloedsuiker toeneemt. Voldoende beweging verbetert de werking van insuline en houdt de bloedsuiker gezond. Hoe meer spiermassa zich in het lichaam bevindt, des te meer glucose het lichaam kan verwerken. Hoe meer vetmassa des te kleiner de kans dat insuline zijn werk kan doen. Overgewicht, weinig beweging, erfelijkheid, roken en een hoge bloeddruk vergroten de kans op diabetes.

Hoe wordt bloedsuiker gemeten?

  • Met slechts één vingerprik wordt het glucosegehalte in het bloed vastgesteld. Daarnaast kijken we naar het risico dat de werknemer heeft op het ontwikkelen van een verslechterde glucoseregulering. Hierbij wordt ook gekeken naar leefstijlkeuzes en de fysieke metingen.

Wat zijn de voordelen?

Deze test geeft je bloedsuikerspiegel weer. Als het te hoog is, kan dit duiden op pre-diabetes of diabetes. Hoewel diabetes een veelvoorkomende ziekte is, weten sommige mensen niet dat ze het hebben omdat ze geen merkbare symptomen hebben. Als je meer weet over je bloedsuikerspiegel kun je, indien nodig, starten met behandeling of preventief je levensstijl aanpassen om verslechtering te voorkomen. Belangrijk om te melden is dat dit, hoewel deze test waardevolle informatie biedt, geen vervanging is voor een uitgebreid medisch onderzoek. Raadpleeg altijd een zorgverlener voor een grondige evaluatie van jouw gezondheid en gepersonaliseerd advies.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.