Preventief medisch onderzoek

Bloeddruk

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de slagaders inpompt. Een goede bloeddruk is belangrijk om de hart- en vaten gezond te houden. Het meten van de bloeddruk geeft een indicatie van het risico op hart- en vaatziekten. De hoogte van de bloeddruk hangt echter af van vele factoren zoals leeftijd, geslacht, beweging en risicofactoren zoals roken en overgewicht. Bij een verhoogde bloeddruk moet het hart meer kracht uitoefenen om dezelfde hoeveelheid bloed door een kleinere opening te pompen. Het is belangrijk regelmatig je bloeddruk te meten.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Voordelen van bloeddruk meten

Mensen met een hoge bloeddruk merken daar meestal niets van. Bij ernstige of langdurig verhoogde niet-behandelde bloeddruk kunnen wel symptomen optreden. Deze symptomen zijn onder meer hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken, kortademigheid, rusteloosheid en wazig zien.
Langdurig hoge bloeddruk beschadigt de wanden van de slagaders. De voortdurende druk op de vaten kan schade aanrichten. Bijvoorbeeld aan de hartspier, slagaders, hersenen, ogen en nieren. Tevens neemt de kans op slagaderverkalking toe. Door slagaderverkalking worden de vaten minder elastisch en neemt de bloeddruk verder toe.

Met een gezonde levensstijl is de kans op een te hoge bloeddruk kleiner. Op ons inspiratieplein vind je allerlei praktische tips die helpen de bloeddruk gezond te houden of te verlagen.

Wat wordt gemeten?

De bloeddruk wordt bepaald aan de hand van twee waarden: de bovendruk en de onderdruk. De bovendruk wordt gemeten als het hart samentrekt en de onderdruk wordt gemeten op het moment wanneer het hart zich ontspant. Bij een verhoogde bloeddruk moet het hart meer kracht uitoefenen om dezelfde hoeveelheid bloed door een kleinere opening te pompen.

Wat is een gezonde bloeddruk?

Als de bloeddruk normaal is, dan krijgen alle delen van het lichaam voldoende bloed en zuurstof. De bloeddruk schommelt gedurende de dag, maar is gezond als hij onder de 140 (bovendruk) / 90 (onderdruk) mmHg ligt. In de ochtend en avond is de bloeddruk over het algemeen lager dan op de middag. Ook stijgt de bloeddruk tijdens bewegen, praten of emoties.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.