Wat is Duurzame Inzetbaarheid?2019-08-06T14:39:37+02:00

Wat is Duurzame Inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een heel ruim begrip. Het omvat onder meer de fysieke en geestelijke gezondheid van de medewerker, zijn vitaliteit of levenskracht, zijn kennis en kunde, zijn talenten en zijn mentaliteit.

Duurzame inzetbaarheid

Zowel de overheid (subsidies) als bedrijven zien de noodzaak en het belang om een een duurzaam inzetbaarheidsbeleid te ontwikkelen, maar vooral ook in de praktijk te brengen.

Gezondheid,  scholing  en  mobiliteit  zijn  belangrijke  thema’s  in  het  kader  van duurzame  inzetbaarheid. Ook omdat de mensen steeds ouder worden en ze langer door zullen werken, is het van belang dit beleid preventief in te zetten. Want nog altijd geven de statistieken aan dat 50+ers die werkloos worden moeilijk aan een nieuwe baan komen en dat kost de samenleving veel geld. NIet alleen de overheid maar ook de bedrijven zelf.

Simple Check biedt ondersteuning in beleid

Simple Check werkt met diverse gevalideerde (door TNO ontwikkelde) instrumenten, om op niveau van werkgever en medewerker de dialoog aan te gaan over duurzame inzetbaarheid. Hierbij kunt u denken aan:

  • Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
  • De TNO Gezond Leven Scan.
  • TNO Duurzame Inzetbaarheids Index (DIX)
  • De KOBA-DI tool

Referenties

Samen staan we sterk

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]