Preventief medisch onderzoek

Longfunctie

De leefsstijl heeft invloed op de kwaliteit van de longen. Een goede conditie van de longen is nodig om voldoende zuurstof op te kunnen nemen en dus op de juiste manier adem te kunnen halen. Kortademigheid kan het gevolg zijn van een slechte conditie of van overgewicht. Maar het kan ook een uiting zijn van serieuze longproblemen, zoals astma. De conditie gaat vaak geleidelijk achteruit, tot je ‘ineens’ constateert dat je de trap niet meer op komt zonder tussendoor te pauzeren. Of dat je bijvoorbeeld helemaal buiten adem bent na een fietstochtje. Door preventief de longfunctie in de gaten te houden kun je vaak veel gezondheidsrisico’s beperken.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Hoe wordt de conditie van de longen gemeten?

De leefsstijl heeft invloed op de kwaliteit van de longen. Een goede conditie van de longen is nodig om voldoende zuurstof op te kunnen nemen en dus op de juiste manier adem te kunnen halen. Kortademigheid kan het gevolg zijn van een slechte conditie of van overgewicht. Maar het kan ook een uiting zijn van serieuze longproblemen, zoals astma. De conditie gaat vaak geleidelijk achteruit, tot je ‘ineens’ constateert dat je de trap niet meer op komt zonder tussendoor te pauzeren. Of dat je bijvoorbeeld helemaal buiten adem bent na een fietstochtje. Door preventief de longfunctie in de gaten te houden kun je vaak gezondheidsrisico’s beperken.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.