Preventief medisch onderzoek

Glutenintolerantie

Coeliakie is een intolerantie voor gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in bepaalde granen. Wanneer iemand Coeliakie heeft, worden gluten ‘verkeerd’ gecodeerd door het afweersysteem. De gluten worden gezien als schadelijk, terwijl ze dat niet zijn. Hierdoor krijgen mensen met Coeliakie lichamelijke klachten, wanneer zij voedsel eten dat gluten bevat. De reactie van het afweersysteem beschadigt het slijmvlies van de dunne darm. Dit heeft een ontstekingsreactie tot gevolg. Deze ontsteking zorgt ervoor dat voedingsstoffen slecht in het lichaam worden opgenomen.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Wat te doen bij Coeliakie?

Als het lichaam niet goed op gluten reageert, is het belangrijk om over te stappen op een glutenvrij dieet. In deze periode kunnen de darmen herstellen. Gluten zijn graaneiwitten en zitten onder andere in tarwe, rogge, gerst, spelt en alles wat met deze granen is gemaakt. Het is daarom niet verstandig om bijvoorbeeld brood of pasta te eten. Let op: ook in sauzen, vleeswaar, gepaneerde schnitzels en kroketten kunnen gluten zitten.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.