Preventief medisch onderzoek

Body Mass Index (BMI)

De Body Mass Index (BMI) is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Echter alleen een indicatie van de BMI zegt niet alles, ieder lichaam is anders. De BMI is bijvoorbeeld minder geschikt voor als je heel gespierd bent, zwanger bent of borstvoeding geeft, heel lang of heel klein bent of een Aziatische achtergrond hebt. Daarom vullen wij deze meting aan met de metingen van het vetpercentage, visceraal vet (onzichtbare vet), spiermassa, rustmetabolisme, buikomtrek en lichaamsgewicht.

Naast het gewicht is het voor je gezondheid ook belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is namelijk nadelig voor je gezondheid. Deze combinatie van waarden geeft een goede indicatie van de gezondheid.

1. Health Check op elk gewenste locatie

2. Data vertalen naar concrete stappen

3. Begeleiding bij het opzetten van jouw DI beleid

4. Aanpak afgestemd op de doelgroep

Wat is een gezond BMI?

Een BMI tussen de 20 en 25 wordt beschouwd als een gezond BMI.

Ligt het getal onder de 18,5? Dan spreken we van ondergewicht. Mensen met een ondergewicht hebben meer kans op een tekort aan essentiële voedingsstoffen, een minder gezond afweersysteem en vermoeidheidsklachten. Het is dan ook raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden om het BMI te verhogen.

Bij een BMI van boven de 25 heeft een persoon overgewicht en bij meer dan 30 zwaar overgewicht of obesitas. Mensen met een (te) hoog BMI hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes ll en gewrichtsklachten. Meer bewegen, gezonder eten en vaker ontspannen zijn manieren om weer op een gezond gewicht te komen. Op ons inspiratieplein vind je allerlei praktische tips en adviezen om je leefstijl eenvoudig te verbeteren.

Klaar voor om samen te werken aan een gezondere toekomst voor jouw bedrijf?

Inzicht, onderzoek en begeleiding voor de werkgever en de medewerker op zowel mentaal als fysiek niveau.

Heb je nog vragen? Wij nemen de tijd voor jou.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs. Bel ons of kies zelf een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt.

Veilig en versleuteld

De persoonlijke testresultaten worden versleuteld opgeslagen en zijn alleen toegankelijk voor de werknemer. De opslag van data voldoet aan de strenge eisen van NEN7510 in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals.