Onze werkwijze

Ieder traject is uniek

Alle trajecten die we aanbieden zijn maatwerk. Onze projectmanager denkt op elk niveau mee om het traject optimaal af te stemmen op de organisatie. Om een idee te geven van hoe zo’n traject eruit kan zien, delen we hier de stappen van onze standaardprocedure.

Ruim 1.200 bedrijven hebben al voor ons gekozen. Zo simpel is het. Check.

Fase 1

Plan van aanpak

In de kick-off presentatie lichten we de Health Check uitgebreid toe, inclusief de werkwijze, voordelen en privacymaatregelen. Er is ruimte voor vragen, en de presentatie kan zowel fysiek als digitaal plaatsvinden, zodat iedereen precies weet wat te verwachten.

Doel van deze fase: Het helder en transparant communiceren van de verwachtingen en het vervolgproces, zodat alle betrokkenen goed geïnformeerd zijn en precies weten wat ze kunnen verwachten.

Fase 2

Start activatie campagne

De aanmelding verloopt via een persoonlijke link die per e-mail wordt verzonden. Na registratie krijgt elke deelnemer toegang tot het beveiligde ‘Johan Portaal’ waar persoonlijke gezondheidsgegevens worden getoond.

Dit portaal waarborgt de privacy van alle deelnemers en geeft hen de mogelijkheid om hun gezondheidsinformatie veilig te beheren.

Doel van deze fase: Het motiveren van alle deelnemers om actief mee te doen, met daarbij extra aandacht voor het waarborgen van hun privacy.

Fase 3

Planning

Vanaf de start van het project begeleidt een vaste projectmanager het hele traject en fungeert als centraal aanspreekpunt voor al je vragen. Zo verloopt alles soepel en afgestemd op jouw organisatie.

In deze fase stellen we samen een gedetailleerde planning op met tijdschema’s en logistieke details voor de gezondheidschecks, zodat alles tot in de puntjes is geregeld.

Doel van deze fase: Het zorgvuldig organiseren en plannen van de gezondheidschecks, zodat alles soepel en efficiënt verloopt voor zowel de medewerkers als de organisatie.

Fase 4

Onderzoeken

Tijdens het onderzoek worden fysieke en mentale gezondheidsrisico’s geïdentificeerd en besproken met de deelnemer. De resultaten worden zorgvuldig teruggekoppeld.

Daarnaast geven we gerichte adviezen en aanbevelingen om de gezondheid te verbeteren en risico’s te verminderen, met aandacht voor zowel korte- als langetermijnoplossingen.

Doel van deze fase: Het identificeren van mogelijke gezondheidsproblemen en tegelijkertijd het aanreiken van concrete verbeterpunten en oplossingen om de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren.

Fase 5

Inzicht in de gezondheid

Op persoonsniveau
Via het veilige, persoonlijke portaal krijgt elke deelnemer inzicht in zijn of haar gezondheidsstatus, met duidelijke adviezen voor verbetering. Praktische tips helpen medewerkers stappen te zetten naar een gezondere levensstijl en betere inzetbaarheid.

Op organisatieniveau
Het HR-dashboard biedt inzichten in de gezondheid van medewerkers en de organisatie. Dit stelt HR in staat gerichte interventies te ontwikkelen en proactief beleid te voeren op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, wat bijdraagt aan het welzijn van het hele bedrijf.

Doel van deze fase: Het bieden van inzicht en praktische adviezen voor gezondheid en verbeteringen, zowel op individueel als organisatorisch niveau.

Fase 6

Vervolgstappen

Op basis van de onderzoeken bieden we praktische vervolgstappen aan, gericht op gezondheidsrisico’s en duurzame inzetbaarheid. Voor werknemers bieden we persoonlijke begeleiding, zoals coaching, workshops en trainingen om gezondere gewoonten te ontwikkelen. Naast fysieke gezondheid richten we ons op stressmanagement en werkplezier.

Voor werkgevers ontwikkelen we strategieën om een gezonde werkomgeving te bevorderen, zoals gerichte interventies en bedrijfscampagnes. Hiermee ondersteunen we zowel persoonlijke als professionele groei binnen de organisatie.

Doel van deze fase: Samen creëren we een duurzaam traject dat leidt tot meer vitaliteit, hogere productiviteit en een verbeterde werkbeleving, waarbij gezondheid en ontwikkeling centraal staan.

Staan wij binnekort ook bij jullie voor de deur?