Wat is preventief medisch onderzoek2017-11-24T16:00:15+01:00

Wat is preventief medisch onderzoek?

Een Preventief Medisch Onderzoek, ook wel periodiek geneeskundig onderzoek of periodiek medisch onderzoek genoemd, is een preventief gezondheidsonderzoek voor werknemers. Het is een manier om de gezondheid van het personeel te bewaken en te bevorderen.

Tijdens het onderzoek staat het signaleren van gezondheidsrisico’s centraal. Deze risico’s worden aan de hand van het preventief gezondheidsonderzoek in kaart gebracht en naar de werknemers gecommuniceerd. De werknemers worden, indien van toepassing, gemotiveerd hun levensstijl te verbeteren. Het is een kans om gezond gedrag van de werknemers te stimuleren.

Het basis preventief gezondheidsonderzoek

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een preventief gezondheidsonderzoek dat wordt aangeboden aan bedrijven. De gezondheid van de werknemers brengen wij in kaart met onze Simple Check gezondheidstest. Het onderzoek begint met het invullen van een vragenlijst. In deze vragenlijst wordt gevraagd naar de medische geschiedenis en werkbeleving. Vervolgens krijgen de werknemers inzicht in hun BMI, lichaamsverhoudingen, bloeddruk, cholesterol, hart- & vaatfuncties, AGE’s (versuikerde eiwitten) en glucose.

Een aantal dagen na de gezondheidstest krijgen de werknemers een persoonlijk health dashboard, waarop zij in één oogopslag kunnen zien hoe hun gezondheid ervoor staat. Op onze pagina simpel en snel staat meer informatie over het persoonlijke health dashboard.

Uitbreiding van de gezondheidscheck

De werkgever kan het periodiek medisch onderzoek uitbreiden met vitaliteitstrajecten en additionele modules zoals een oogtest, oortest, voedseintolerantie, glutenintolerantie en een groepsrapportage.

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]