• min

6 Redenen om aan duurzame inzetbaarheid te werken

6 Redenen om aan duurzame inzetbaarheid te werken Waarom is het investeren in een duurzaam inzetbaarheidsbeleid iets wat iedere organisatie nodig heeft? Wat levert het op? Zes redenen om te investeren in een duurzaam inzetbaarheidsbeleid Met een duurzaam inzetbaarheidsbeleid creëert u een toekomstbestendige organisatie. Uw onderneming zal beter voorbereid zijn op veranderingen in de arbeidsmarkt en technologie.

Voordelen van een Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid

Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid biedt talloze voordelen voor uw organisatie. Door te investeren in de toekomstige inzetbaarheid van uw medewerkers creëert u een organisatie die flexibel en voorbereid is op veranderingen in de arbeidsmarkt. Deze aanpak heeft directe en langdurige positieve effecte

Rendement en Kostenbesparingen

Het rendement van uw investering in duurzame inzetbaarheid groeit aanzienlijk. U kunt rekenen op lagere kosten voor verzuim, vervanging, werving en selectie. Bovendien zal het aantal fouten verminderen en de algehele productiviteit toenemen.

Efficiënte HR-processen

Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid leidt tot efficiëntere HR-processen. Door activiteiten zoals levensfasebeleid, het nieuwe werken en vitaliteitsprogramma’s op elkaar af te stemmen, sluiten uw instrumenten en interventies naadloos aan op uw HR-strategie.

Ontwikkeling van Leidinggevenden

Dit hoofdstuk belicht hoe het duurzaam inzetbaarheidsbeleid bijdraagt aan de groei van leidinggevenden. Ze verwerven inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden, waardoor ze in staat zijn om medewerkers te coachen en inspireren. Een leiderschapscultuur die ruimte biedt voor groei wordt gestimuleerd.

https://simplecheck.nl/wp-content/uploads/Redenen-om-aan-duurzame-inzetbaarheid-te-werken.jpg

Medewerkersverantwoordelijkheid en Energie

Wanneer medewerkers zich gesteund voelen door een duurzaam inzetbaarheidsbeleid, nemen ze hun eigen verantwoordelijkheid voor hun vitaliteit en loopbaan. Dit resulteert in een proactieve houding, energie en enthousiasme, wat positieve effecten heeft op zowel individuele prestaties als de algehele werkomgeving.

Imago en Werkgeverschap

Een duurzaam inzetbaarheidsbeleid draagt bij aan het verbeteren van het imago van uw organisatie als aantrekkelijke werkgever en MVO-organisatie. Tevreden medewerkers worden ambassadeurs van uw organisatie, wat zowel intern als extern waardevol is.

Simple Check - Uw Partner in Duurzame Inzetbaarheid

Wilt u de voordelen van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid benutten? Simple Check staat klaar als uw partner in dit proces. Met onze brede kennis en ervaring ondersteunen wij u in alle fasen en aspecten van het implementeren van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. We bieden inzicht, informatie en de benodigde hulpmiddelen om uw organisatie succesvol te laten investeren in duurzame inzetbaarheid.

Meer lezen?

Hieronder vind je een selectie van andere interessante nieuwsberichten die aansluiten bij wat je zojuist hebt gelezen. Ontdek en laat je inspireren!

Voedselverwarring door informatiestress

Tegenwoordig lijkt iedereen wel voor tenminste één voedingsstof gevoelig te zijn, met gluten als favoriet. Tegenover 2 tot 3% van de mensen met een voedselallergie geeft 9% aan minder gluten te eten of zelfs te vermijden. Het blijft echter niet alleen bij angst voor gluten, ook de pindanoot heeft het zwaar te verduren. Ruim 13% van de Nederlanders geeft aan de pinda’s te hebben ingewisseld voor de paranoten, het chia zaad en de goji bessen, de welbekende superfoods. “Het is duidelijk dat de voedselhypes zijn veranderd”, vertelt Frans Kok – hoogleraar voeding aan de Universiteit van Wageningen. “Vroeger ging het om afslankdiëten; in de jaren negentig telde ik er meer dan honderd. Nu gaat het om individuele voedingsmiddelen: tarwegras, melk, haver, ze worden opgehemeld of neergesabeld”, aldus Frans. Er heerst voedselverwarring door verkeerde informatie.

3 oktober, 2023

Training persoonlijke ontwikkeling

Afgelopen week hadden we weer een "training persoonlijke ontwikkeling en coachvaardigheden", met ons Health Check Team van Simple Check. De focus ligt op de rol die onze deskundigen van het Health Check Team hebben op het moment dat er een health check wordt afgenomen.

3 oktober, 2023

Overgang: deze informatie is essentieel voor vrouwen vanaf 40 jaar

Op dit moment zitten 1.6 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Tachtig procent van deze vrouwen heeft te maken met overgangsverschijnselen. Dit merk je aan je lichaam, maar ook aan hoe je reageert op dingen. Dit komt doordat er veel verandert in je hormoonhuishouding, net als in de pubertijd. Door veranderende hormoonspiegels kunnen lichamelijke en emotionele overgangsverschijnselen ontstaan. Dit uit zich doordat je je ‘anders’ voelt dan dat je gewend was. Zo kun je je extreem moe voelen, veel gewrichtspijn ervaren of zelfs wat depressief. En ook hoofdpijn is een veel voorkomende kwaal die je kunt koppelen aan de overgang. Iedere vrouw komt vroeg of laat in de overgang. Genoeg reden dus om hier aandacht aan te geven!

2 oktober, 2023