Burn-out (preventie) coaching2019-07-31T13:16:16+02:00

Burn-out (preventie) coaching

Ontdek waar jij op zowel korte als lange termijn voldoende energie uithaalt en herken de situaties waarin je energie verliest. Je creëert een stevige basis, waardoor je jouw doelen kunt realiseren.

Geniet jij onvoldoende van de dingen die je doet? Heb je last van stress, waardoor jouw energielevel daalt en je anders reageert op je omgeving dan je zou willen? Dit zijn slechts een aantal symptomen van de vele die kunnen duiden op een (mogelijke) burn-out. Deze zijn niet altijd even makkelijk te herkennen. Des te eerder je de symptomen herkent en erkent, hoe sneller het herstel zal zijn.

The greatest glory in living lies not in falling, but in rising every time we fall

Wat is het?

In vier fases begeleidt Ellen Rentenaar – mediator, coach en trainer van Rentenaar & Co – mensen met een burn-out, of degene die daar dicht tegen aan zitten, naar een gezondere (werk)situatie. Je gaat op zoek naar zowel persoonlijke als zakelijke waarden en drijfveren, hoe deze aansluiten bij je dagelijkse bezigheden en in jouw omgeving. Waar haal je energie uit? En wat kost je juist energie? Het is een traject dat zorgt voor nieuwe inzichten, geluk en energie!

Het programma

Stappenplan

Bij een burn-out is het lastig de draad weer op te pakken. De valkuil ligt in de regel in het herhalen van (ongemerkt) gedrag. De opbouw van het burn-out stappenplan van Rentenaar & Co zorgt voor volledig herstel. Het stappenplan is onderverdeeld in de volgende fases: 

Fase 1

Acceptatie en gebruik maken van de situatie. De eerste weken staan in het teken van het vinden van voldoende ontspanning tijdens dagelijkse activiteiten.

Fase 2

Dieper inzicht krijgen om de ontstane situatie te kunnen begrijpen. Deze periode wordt ook wel de ijsberg genoemd. Welke situatie heeft geleid tot een te hoge werkdruk?

Fase 3

Eigen grenzen opnieuw bepalen en leren accepteren. Op basis van de situatieschets creëer je een persoonlijke balans en stel je nieuwe doelen op.

Fase 4

Re-integratie in werk en of privé. Je formuleert jouw waarden en drijfveren, met als uitgangspunt dat je niet meer in dezelfde situatie terechtkomt. Je creëert een balans tussen werk en privé en een omgeving waarin je weer vol goede moed aan de slag gaat.

Klik hier om terug te gaan naar het vitaliteitsprogramma.

Referenties

Samen staan we sterk

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]