Wat is vitaliteit?

Vitaliteit betekent levenskracht. In hoeverre iemand vitaal is wordt bepaald door de hoeveelheid energie die iemand heeft.

Door een balans te creëren tussen een fysieke en mentale levensstijl, voldoende ontspanning en beweging, maaltijden en tussendoortjes werk je aan het verhogen van je vitaliteit.

Betekenis vitaliteit

Het woord vitaliteit komt van het Latijnse ‘vitae’. De betekenis of definitie van het Latijnse begrip is ‘leven’ en gaat over het laten stromen van energie door het lichaam. Door de energie in goede banen te leiden voelt men zich fit, sterk en actief, zowel geestelijk als lichamelijk.

Voldoende energie is nodig om te kunnen doen wat je wilt doen en om productief te blijven op de arbeidsmarkt. Als je vitaal bent, heb je een gezonde balans tussen werk en privé en haal je voldoening uit de dingen die je doet. Is dit niet het geval? Dan daalt het energielevel en daarmee de vitaliteit.

Wat is Simple Check?

Meer over vitaliteit

Hoe werken wij?

Meer over onze werkwijze

Waar testen wij op?

Meer over onze gezondheidscheck

Simple Check stimuleert via de Health Check (PMO) een gezonde levensstijl, door inzicht te geven in de gezondheid van personeel en direct de middelen te bieden om de vitaliteit te verbeteren.

Logo Simple Check

Copyright © 2016. All Rights Reserved

Simple Check