Trajecten2018-02-02T11:16:40+01:00

Trajecten

Op basis van het onderzoek kunt u uw werknemers een passend vervolgtraject aanbieden. Simple Check biedt diverse programma’s aan, waarin zowel werkgevers als werknemers worden begeleid naar een gezondere levensstijl. Dit alles gericht op zowel een persoonlijke als een professionele groei.

Leidinggevenden

Leidinggevende programma (2x workshop + organisatiescan en visie)

Tijdens dit leidinggevende programma worden niet alleen de resultaten van de Health Check besproken, maar wordt ook bewustwording gecreëerd over het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Vervolgens worden handvatten gegeven hoe je als leidinggevende dit onderwerp bespreekbaar kunt maken met medewerkers en worden de leidinggevenden ambassadeurs voor het onderwerp.

Vrouw aan het werk op laptop
Verdieping in trajecten

Verdieping

Extra scans. Door middel van verschillende verdiepende scans kan meer inzicht gegeven worden over het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Denk hierbij aan: Kosten-baten tool, Organisatiescan en Leidinggevenden scan.

Kick-off workshop: Vitaal leidinggeven

Tijdens deze 1.5 uur durende workshop wordt een begin gemaakt aan de introductie van het onderwerp ‘Duurzame inzetbaarheid’. Daarnaast wordt uitgelegd hoe DI zich in een organisatie verhoudt en wat de rol van een leidinggevende is bij het onderwerp duurzame inzetbaarheid.

Mensen in een workshop

Medewerkers

mensen aan het vergaderen

Training en/of Workshops

Tijdens de trainingen en workshops worden onderwerpen aangaande duurzame inzetbaarheid op een interactieve manier groepsgewijs aangepakt. Deze inspirerende meetings zijn gericht op onderwerpen gerelateerd aan zowel fysiek als mentale vitaliteit. Denk bijvoorbeeld aan: beweging en gezonde voeding. Maar ook onderwerpen als talenten- & drijfveren ontwikkeling, feedback training, conflicthantering en teambuilding vormen onderdeel van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Simple Check werkt hierin samen met diverse gespecialiseerde coaches en trainers. Deze meetings kunnen zowel bij Simple Check op kantoor als op uw eigen locatie plaatsvinden.

Werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek wordt door een fysiotherapeut een korte individuele analyse van de werkplek uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken naar werkhouding en de inrichting van de werkplek. Tot slot wordt advies gegeven hoe de werkplek optimaal kan worden ingesteld.

DIX online invullen
Communicatietraject man houd blik voor zijn mond

Communicatieprogramma ‘DI onderwerpen’

Om aandacht te blijven geven aan gezondheid is een programma opgesteld waarbij medewerkers gedurende zes maanden aan de slag gaan met belangrijke onderwerpen omtrent gezondheid. Medewerkers krijgen elke week een artikel op de mail waarin tips en informatie wordt gegeven over een gezonde leefstijl.

Coaching

De coachgesprekken zijn gericht op zowel de fysieke als mentale vitaliteit. Hierbij wordt gekeken naar de volgende onderwerpen: voeding, beweging, ontspanning, slapen, werk- privé balans en persoonlijke- of werkgerelateerde groei. Tijdens één-op-één gesprek(ken) krijgen medewerkers, samen met een coach, o.a. inzicht in hun gedrag, talenten en hun drijfveren. Vanuit dit inzicht wordt een stevige balans gecreëerd. Dit geeft de juiste handvatten om de juiste keuzes te kunnen maken. Als talenten volop in de schijnwerpers kunnen staan en iemand op zijn of haar kwaliteiten kan worden ingezet, is werkplezier, motivatie en voldoening in het werk een gegeven. Leven vanuit mogelijkheden gericht op vitaliteit sluit hier volledig op aan. Coachgesprekken kunnen zowel bij Simple Check op kantoor als op uw eigen locatie plaatsvinden.

Kopje koffie met laptop

Producten

Goodie bag

Goodiebag

Een gezond presentje voor de medewerkers. Inhoud in overleg, denk aan: gepersonaliseerde waterflessen, kookboeken, sportattributen, mindfullness apps etc. Maar u kunt hierbij ook denken aan een goodiebag gerelateerd aan een bepaald evenement (bijvoorbeeld kerst-goodiebag).

Activity tracker

Via een activitytracker kan een medewerker zijn eigen fysieke activiteit en ontspanning monitoren. Dit zorgt voor extra inzicht en spoort aan tot meer beweging en een gezond slaappatroon. Via deze route kunnen verschillende challenges onder de medewerkers uitgezet worden om ze op een leuke, competitieve manier in beweging te krijgen en te houden.

Smartwatch

Privacy gewaarborgd**

De persoonlijke testresultaten worden beveiligd opgeslagen en zijn alleen voor de deelnemer beschikbaar. Niet voor  collega’s, niet voor Simple Check en niet voor de werkgever. De opslag van de medische gegevens voldoet aan strenge eisen in overeenstemming met de wet- en regelgeving voor zorginstellingen en zorgprofessionals. Meer hierover leest u op onze pagina Behoud van privacy.

Terug naar ons aanbod
tarieven

Referenties

Logo Schweppes

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.” 

Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo