Vervolgtrajecten & Interventies2020-02-24T12:12:24+01:00

Vervolgtrajecten & Interventies

Op basis van de uitgevoerde onderzoeken kunt u de werknemers een passend vervolgtraject aanbieden. Simple Check biedt diverse programma’s aan, waarin zowel werkgevers als werknemers worden begeleid naar een gezondere levensstijl. Dit alles gericht op zowel een persoonlijke als een professionele groei. 

Leefstijlcoaching

Het investeren in duurzame inzetbaarheid met leefstijlcoachgesprekken zorgt ervoor dat werknemers weerbaarder zijn voor interne en externe druk en/of veranderingen waarmee organisaties te maken krijgen. Eén van de kenmerken van de aanpak van een leefstijlcoach is dat uw werknemer wordt gecoacht naar een gezonde(re) leefstijl. Het coachtraject is met meerdere gesprekken uit te breiden.

Workshop Vitaal leidinggeven

Tijdens de twee uur durende workshop wordt stilgestaan bij de vraag: ‘Wat is duurzame inzetbaarheid?’ Daarnaast wordt context gegeven aan duurzame inzetbaarheid binnen organisaties. Wie zijn verantwoordelijk en hoe? Tot slot komen kerncompetenties aan bod die belangrijk zijn voor leidinggevenden die medewerkers willen helpen te werken aan eigen inzetbaarheid.

Werkplekonderzoek

Door middel van dit onderzoek analyseren en informeren wij u over uw klachtenbeeld, adviseren wij u over het juist instellen en gebruiken van de werkplek, geven wij tips voor uw dagelijkse activiteiten en laten wij u direct ervaren en voelen wat deze veranderingen voor effect hebben. Uiteraard kan dit ook preventief en in groepsverband.

Workshop Voeding

Tijdens de workshop Voeding wordt uitgebreid stil gestaan bij wat precies een gezond eetpatroon is, de invloed van voeding op de bloedsuikerspiegel en de invloed van voeding op beweging en slaap.

Bord met gezond eten
man vrolijk aan het werk

Workshop Fit op het werk

De workshop Fit op het werk geeft inzicht en handvatten op het gebied van het inrichten van de werkplek en fysieke belasting. Medewerkers leren tijdens deze workshop op simpele wijze wat ze kunnen doen om een verandering in gang te zetten. De workshop heeft als doel om beweging en voedingsadvies in de leefstijl van medewerkers aan te brengen.

Workshop Conflicthantering

Waar mensen samenwerken zijn conflicten onvermijdelijk. Hier preventief mee aan de slag gaan heeft naast financiële voordelen (vermindering verzuim) ook een waardevolle impact op het gevoel van veiligheid en het plezier waarmee uw collega’s aan het werk zijn.

Workshop Feedback geven en ontvangen

Zowel het geven van positieve feedback als opbouwende feedback is van belang op de werkvloer. Feedback geeft je namelijk de kans om te groeien, te veranderen en te verbeteren. In deze workshop leer je om op een laagdrempelige en positieve manier feedback te geven en ontvangen.

Workshop Inzicht in je gedrag en drijfveren

In deze workshop helpen we je te onderzoeken met welke houding en onderliggende ideeën je naar jezelf als persoon of professional kijkt. Door dat onderzoek brengen we jouw persoonlijke talenten, motivaties en drijfveren in beeld. Begrip voor en inzet van elkaars drijfveren geeft meer plezier en effectiviteit binnen een team.

Workshop Vergroot je mentale weerbaarheid

Iedereen heeft in zijn leven te maken met tegenslagen. Zowel werkgerelateerd als in de privésfeer. Dit kan een weerslag hebben op je levensgeluk en op jouw prestaties. Het doel van deze workshop: Inzicht in welke eigenschappen die je crisisbestendig maken precies zijn. En handvatten hoe je deze verder zou kunnen ontwikkelen.

Communicatieprogramma ‘DI onderwerpen’

Om aandacht te blijven geven aan gezondheid is een programma opgesteld waarbij medewerkers gedurende zes maanden aan de slag gaan met belangrijke onderwerpen omtrent gezondheid. Medewerkers krijgen elke week een artikel op de mail waarin tips en informatie wordt gegeven over een gezonde leefstijl.

Communicatietraject man houd blik voor zijn mond
Terug naar ons aanbod
tarieven

Referenties

Logo Schweppes

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.” 

Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]