Ons deskundig team2020-02-06T12:02:59+01:00

Ons deskundig team

Ons deskundig team

Tijdens de health check kunnen zij u op alle fronten veel bruikbare tips en informatie geven. De samenstelling en achtergrond van ons team is hierbij van onschatbare waarde. Zo kunt u o.a. worden geïnformeerd over gezonde voeding, sport en bewegen en de algemene levensstijl. Maak kennis met ons team:

Meryl Tjon

Diëtiste

HBO Studierichting: Voeding en Diëtiek (Nutrition and dietetics)

Meryl is uiterst gedreven wanneer het gaat over gezondheid, vitaliteit en de invloed van leefstijl. Haar keuze om de studie voeding en diëtetiek te gaan doen heeft hier alles mee te maken. Maar ook haar keuze om bij Simple Check te gaan werken is hier leidend in. Ze kan in deze rol ‘precies dan doen waar haar drijfveren liggen’ aldus Meryl. Voor haar is de combinatie van het beoefenen van haar vak als diëtiste en de mogelijkheid om te werken met metingen en feitelijke onderbouwingen maken het voor haar elke keer weer boeiend. De kers op de taart is toch wel gestoeld op haar sociale drijfveer; “Ik vind het heel fijn om mensen te helpen en te informeren wanneer het gaat over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Ik weet gewoon dat dit heel veel invloed heeft op het dagelijks leven en de mate waarin je gelukkig bent. Als ik hier een bijdrage in kan leveren is mijn dag goed! Daarnaast werk ik samen met een heel leuk en deskundig team. Ook dat werkt voor mij motiverend. Ik blijf me op deze manier ook nog ontwikkelen.”

Lifestyle coach en sportinstructrice

Studierichting: verzorging

Macha haar roots liggen in de zorg. Zo heeft zij een opleiding genoten op het gebied van verzorging & begeleiding, maar ook op het gebied van sport. Zij heeft gewerkt als sportinstructrice in de vorm van bodytraining aan kinderen, volwassenen en ouderen.

Over haar werkzaamheden bij Simple Check is zij zeer enthousiast. Het contact met mensen, de positieve benadering, de focus op vitaliteit en de afwisseling maken dat zij deze keuze heeft gemaakt. Zo zegt zij: ‘In januari 2016 ben ik begonnen bij het Health Check Team van Simple Check. Ik zag de vacature staan en dacht: ‘wauw, wat een leuk functie!’ Aangezien mijn ervaring en opleiding in de zorg en mijn sport achtergrond, wist ik meteen ‘deze baan past perfect bij mij’. Met ontzettend veel plezier stap ik elke keer weer in de Health Check bus, elke dag is anders, elke keer zit er weer een uniek persoon tegenover me! Het is ontzettend boeiend om in 20 minuten zoveel over iemand te weten te komen en elke keer hoop ik de mensen te laten voelen dat ik oprecht in ze geïnteresseerd ben en ze een stukje inzicht kan geven in hun gezondheid.’

Macha Gietelink

Foto Marrilou health check team

Marrilou Louwaard

Diëtiste

HBO Studierichting: Voeding en Diëtiek (Nutrition and dietetics)

Marrilou heeft haar HBO opleiding Hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam’ in 2014 afgerond. Ze biedt graag maatwerk op het gebied van gezondheid en afvallen en kiest, in plaats van voor diëten, voor doorbreken van eetpatronen via moderne methoden, body styling en persoonlijke begeleiding. Haar interesse ligt vooral bij de volgende onderdelen: gewichtsmanagement, beautymanagement, voeding-en bewegingsmanagement, lifecoaching.

Sportkundige

HBO Studierichting: Health promotion

Nana heeft aan de Hogeschool InHolland Leefstijl & Gezondheid (Sport & Bewegen) gestudeerd. Deze opleiding heet nu sportkunde. Gedurende haar opleiding is Nana erachter gekomen dat haar passie ligt bij het helpen van mensen met gewichtsproblemen. Overgewicht wordt een steeds groter probleem in Nederland en om deze reden vindt ze het erg belangrijk dat een gezonde leefstijl gestimuleerd wordt. Ze hoopt dan ook werknemers die in de bus komen voor een health check hierin te kunnen helpen en motiveren. Nana ziet het werken in het Health Check Team als een mooie eerste stap in haar ontplooing als sport- en bewegingsprofessional. Haar ambitie is om over 10 jaar haar eigen bedrijf te hebben gericht op het helpen van kinderen met overgewicht. Waarbij plezier en spel voorop staat. Hoewel Nana altijd bezig is met een gezonde leefstijl, heeft ze één zwak: chocola! En dan met name Bonbonbloc. 

Foto Nana de Jong

Nana de Jong

Foto Linda

Linda Seijs

Diëtiste

Studierichting: Voeding en Diëtiek

Linda Seijs is in juni afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek en sinds oktober 2017 werkzaam bij Simple check en als diëtiste. Als preventief medisch onderzoeker wilt zij u bewustmaken van uw gezondheidsprofiel. Ook geeft zij u praktische eet- en leeftips mee. Ze houdt van koken en bakken en ze maakt heerlijke doch voedzame koekjes of recepten! Ze is ervan overtuigd dat gezond eten voor iedereen mogelijk is en vindt het belangrijk dat hierin af en toe een uitzondering wordt gemaakt. Graag schept ze duidelijkheid in de fabels en feiten rondom voeding. Haar expertise is maag- darmklachten, diabetes, (zwaar) overgewicht, hypertensie, hypercholesterolemie, ondergewicht en vega(n) voeding.

Oefentherapeut Mensendieck

Studierichting: Oefentherapie Mensendieck

Iris is in Juni 2017 afgestuurd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Oefentherapie Mensendieck. Tijdens haar afstudeerstage heeft ze ervaring opgedaan in een zorginstelling en na haar afstuderen heeft zij waargenomen in twee verschillende praktijken. Naast haar werk bij Simple Check geeft zij momenteel ook groepstraining aan mensen met de ziekte van Bechterew. Het proces dat ertoe leidt dat iemand als het ware zijn eigen coach wordt op het gebied van (aanleren en behouden van) gezond beweeggedrag spreekt haar erg aan. Wat ze leuk vind aan het werk als health check medewerker is dat ze mensen meteen inzicht kan geven in hun gezondheid doordat je de testresultaten meteen kan terugkoppelen. Ze hoopt dat ze door middel van de health checks mensen bewust kan maken van hun gezondheid en de rol die zij hier zelf in spelen. Iris heeft als ambitie om zichzelf te blijven uitdagen binnen haar vakgebied en op zoek te blijven gaan naar wat haar gelukkig maakt.

Foto Iris van der Peet

Iris van der Peet

Foto Jylka

Jylka Koers

Diëtiste

Studierichting: Voeding en Diëtiek

Jylka heeft in Groningen Voeding en Dietiek gestudeerd. Onlangs is zij gestart met de premaster Gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Tijdens haar studiejaren heeft Jylka al wat praktijkervaring op mogen doen. Zo heeft zij tijdens een stage bij een dietistenpraktijk 1 op 1 begeleiding gegeven en heeft zij onderzoek gedaan naar de eetgewoontes van mensen in een sloppenwijk in Kaapstad. Jylka vind het belangrijk om mensen bewust te maken van hun huidige gezondheidssituatie. Uit ervaring weet ze dat er zoveel winst te behalen is in kwaliteit van leven door het aanpassen van je levensstijl. Ze wil graag mensen helpen om deze stap te zetten en zo de kwaliteit van leven te helpen verbeteren. Ook hoopt ze over te kunnen brengen dat een gezond eet/leefpatroon ook leuk kan zijn. Jylka vind het mooi om te zien wat je kan bereiken door mensen inzicht te geven in hun eigen gezondheidssituatie onder andere door middel van metingen. Veel informatie over de eigen gezondheid, zoals bijvoorbeeld cholesterol of bloeddruk, maar ook vet/spiermassa is voor mensen vaak onbekend. Als deze informatie gegeven wordt, en hier door een Health Check medewerker betekenis aan wordt gegeven, kan men hier iets mee doen. Jylka vind het mooi om hier deel van uit te kunnen maken! 

Gewichtsconsulente, docent powerwalking en gediplomeerd drogist 

Gezonde voeding en beweging hebben de interesse van Elvira. Het brengt dan ook zoveel positiefs met zich mee: meer energie, een beter humeur en meer zelfvertrouwen. Mensen weten vaak niet hoe het met hun gezondheid gesteld is. Maar bijvoorbeeld wel dat ze zich lusteloos en moe voelen. Met een Health Check worden dingen duidelijk en kunnen ze er iets aan gaan doen. Als gewichtsconsulente help ik mensen een ander eet- en beweegpatroon aan te leren door kleine haalbare doelen te stellen. Door de juiste voedingskeuzes te maken krijgen ze voldoende voedingsstoffen binnen, minder suiker en bewerkt voedsel. Met als gevolg binnen een paar weken meer energie en indien nodig gewichtsverlies. Mensen zijn erg dankbaar wanneer ze resultaat zien en het is mooi daar een bijdrage aan te kunnen leveren. 

Foto Elvira Simple Check bus

Elvira Ros

Foto Chantal Beffers

Chantal Beffers

Fysiotherapeute

Studierichting: Fysiotherapie

Chantal Beffers is in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de HAN in Nijmegen. Na haar studie heeft ze anderhalf jaar als fysiotherapeute gewerkt, vooral met oudere mensen. Na deze tijd is zij overgestapt op een salesfunctie binnen de zorg, maar zij merkte dat de gezondheid van mensen haar aandacht bleef trekken. Daarom heeft zij afgelopen zomer de keuze gemaakt om zich hier weer volledig op te gaan richten. Chantal is van mening dat als je gezond leeft je veel (vage) klachten kunt voorkomen. Door de korte health check weten mensen weer hoe ze er voor staan en wat ze zouden kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren. Dat vind ze ook zo leuk aan deze manier van werken. Het is snel en effectief! Daarnaast vind ze het ook erg leuk dat je allerlei soorten mensen in de bus krijgt en dat ze allemaal anders omgaan met hun gezondheid. De uitdaging hierin is om toch een stukje bewustzijn te creeeren en iedereen andere adviezen en tips te geven. Want niemand is hetzelfde! Chantal wil zich nog verder gaan ontwikkelen tot algemeen leefstijlcoach, zodat ze het totale plaatje van gezondheid mee kan nemen tijdens de health checks in de bus. Daarnaast wil zij zich verder specialiseren in voeding. Dit jaar start zij dan ook met een opleiding tot gewichtsconsulent. Zodra zij klaar is met haar studie wil zij mensen met overgewicht gaan helpen om weer in balans te komen. 

Referenties

Logo Schweppes

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.” 

Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

Vraag de Duurzame Inzetbaarheid-Scan aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.