Voedselallergie2019-07-31T12:50:14+02:00

Voedselintolerantie

Voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bestanddelen van voedingsmiddelen. Deze bestanddelen worden niet verteerd of op een goede manier opgenomen door het lichaam. Wanneer het lichaam anders op bestanddelen reageert, kan dat zorgen voor verschillende klachten. De meest voorkomende klachten zijn een ‘futloos’ en ‘onprettig’ gevoel.

Een ongewone reactie op bestanddelen van voedingsmiddelen kan vanzelf minder worden of overgaan.

De Food Detective

Heb je al langer het vermoeden dat je een bepaalde voedingsstof beter weg kunt laten uit jouw voedingspatroon? Met de FoodDetective kunnen wij tijdens de health check of kun je thuis meten of je een intolerantie hebt voor een bepaalde voedingsstof. De FoodDetective test intolerantie op in totaal 46 voedingsstoffen, waaronder: granen, noten, bonen, vlees, vis (ook schaaldieren), groenten, fruit, kruiden, ei, koemelk, gis en paddenstoelen.

Een zware, lichte of geen reactie

De Food Detective geeft inzicht in hoe het lichaam op bepaalde voedingsstoffen reageert.

  • Bij een zware reactie is er sprake van intolerantie.
  • Bij een lichte reactie is er sprake van een lichte overgevoeligheid voor het bestanddeel.
  • Bij geen reactie is er geen sprake van intolerantie.

Interesse in de Food Detective? Neem contact op met één van onze adviseurs.

 

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]