BMI2019-07-30T15:03:04+02:00

BMI: Body Mass Index

De BMI wordt berekend door = Massa (kg) / ( Hoogte (m) x Hoogte (m)). De uitkomst geeft aan of je een gezond gewicht hebt. Echter, alleen een indicatie van de BMI zegt niet alles. Daarom vullen wij deze meting aan in het onderdeel lichaamsverhoudingen, waar wij het vetpercentage, visceraal vet, spiermassa, rustmetabolisme, buikomtrek en lichaamsgewicht in kaart brengen. Deze combinatie van waarden geeft een goede indicatie van de gezondheid.

Wat is een gezond BMI?

  • Een BMI tussen de 20 en 25 wordt beschouwd als een gezond BMI.
  • Ligt het getal onder de 18,5? Dan spreken we van ondergewicht. Mensen met een ondergewicht hebben meer kans op een tekort aan essentiële voedingsstoffen, een minder gezond afweersysteem en vermoeidheidsklachten. Het is dan ook raadzaam om te kijken naar de mogelijkheden om het BMI te verhogen.
  • Bij een BMI van boven de 25 heeft een persoon overgewicht en bij meer dan 30 zwaar overgewicht of obesitas. Mensen met een (te) hoog BMI hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes ll en gewrichtsklachten. Meer bewegen, gezonder eten en vaker ontspannen zijn manieren om weer op een gezond gewicht te komen.

Referenties

Samen staan we sterk

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]