Bloedsuikerspiegel2019-07-30T15:01:58+02:00

Bloedsuikerspiegel (glucose)

Normaal regelt het lichaam haar bloedsuiker heel precies. Wanneer mensen met een gezonde bloedsuiker een maaltijd hebben gegeten, stijgt de bloedsuiker en gaat de insuline haar werking doen. De insuline zorgt er voor dat de suiker (glucose) wordt verbrand tot energie. Vlak voor het eten zal het glucosegehalte daarom wat lager zijn, maar direct na het eten zal de waarde hoger zijn.

Hoe ontstaat een hoge bloedsuiker (diabetes)?

Wanneer het lichaam niet instaat is om de glucose uit het lichaam te halen, ontstaat diabetes. Mensen met diabetes maken geen insuline meer aan, het hormoon dat de glucose-stofwisseling regelt, waardoor de kans op een te hoge bloedsuiker toeneemt. Voldoende beweging verbetert de werking van insuline en houdt de bloedsuiker gezond. Hoe meer spiermassa zich in het lichaam bevindt, des te meer glucose het lichaam kan verwerken. Hoe meer vetmassa des te kleiner de kans dat insuline zijn werk kan doen. Overgewicht, weinig beweging, erfelijkheid, roken en een hoge bloeddruk vergroten de kans op diabetes. 

Hoe meten wij het bloedsuikergehalte?

Wij stellen met slechts één vingerprik het glucosegehalte in het bloed vast. Daarnaast kijken we naar het risico dat de werknemer heeft op het ontwikkelen van een verslechterde glucoseregulering.

Terug naar onderzoeken

Referenties

Logo Schweppes

“Simple Check sprak ons aan vanwege de online mogelijkheden, de toegankelijkheid van de health check en de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers.” 

Marit Tuinhof, Schweppes International Limited
Lees meer

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]