AGE-reader2019-07-30T14:59:18+02:00

AGE reader

Met de AGE reader stellen wij het glucosegehalte vast. Hiervoor gebruiken wij een apparaat dat de ophoping in de huid van AGEs meet. AGE staat voor Advanced Glycation Endproducts en wordt aangetoond door middel van een non-invasieve meting. Onderzoek heeft aangetoond dat AGE’s een sleutelrol spelen in het ontstaan van diabetes type 2 en voorspellen het risico op hart- en vaatziekten, gerelateerd aan diabetes en de leverfunctie.

Wat zijn AGEs?

AGEs staat voor Advanced Glycation Endproducts. Het is een verzameling van suikers en eiwitten, die zich naarmate je ouder wordt in het weefsel opstapelen. AGEs worden ook wel omschreven als ‘giftig afval’ die de verwerking van voedsel in het lichaam vertraagd. De hoogte van een gezond AGE-gehalte hangt af van de leeftijd. Een te hoog AGE-gehalte kan de kans op hart- en vaatziekten, nierfalen en diabetes vergroten.

Waar vind je AGEs?

Studies laten zien dat AGEs in veel producten verstopt zitten. Ze worden als extra voedingsstof aan producten toegevoegd om de smaak te versterken. Over het algemeen worden AGEs door het lichaam herkend en vernietigd. Tenzij het aantal AGEs te hoog is. Het lichaam is in een dergelijke situatie niet in staat om alle AGEs op te ruimen, waardoor ze schade aan kunnen richten.

Referenties

Samen staan we sterk

Ervaar het zelf. Probeer vrijblijvend de demo.

gratis demo

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]