ESF subsidie duurzame inzetbaarheid2017-11-21T16:48:39+01:00

ESF subsidie duurzame inzetbaarheid

Wil je graag gebruik maken van deze subsidie? Simple Check denkt graag met je mee over hoe het voor jullie mogelijk is om hiervan gebruik te maken. Neem contact op met onze adviseurs of kijk hier.

De rol van de overheid rondom duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op de werkvloer is groot. Werkgevers zijn sinds een aantal jaar verplicht een preventief medisch onderzoek aan hun werkgevers aan te bieden, maar ook de overheid vindt dat het tijd is voor verdere stappen. Minister Lodewijk Asscher stelt elk jaar een bedrag beschikbaar, waarmee bedrijven de manier waarop zij het personeel gezond, fit en optimaal inzetbaar houden, kunnen verbeteren. Waar het voorheen mogelijk was om als individueel bedrijf kans te maken op ESF subsidie, pakt de overheid het dit jaar breder aan. Bedrijven kunnen de ESF subsidie aanvragen als zij een gezamenlijk plan opstellen met organisaties in dezelfde branche of samenwerken in de uitvoering. Hiermee wilt de overheid binnen regio’s en sectoren de duurzame inzetbaarheid verbeteren. Bedrijven die aan de slag willen met duurzame inzetbaarheid én gebruik willen maken van deze subsidie doen er daarom goed aan om contact op te nemen met hun O&O fonds of werknemers- / werkgeversorganisatie.

Subsidie voor het stimuleren van gezondheid

Vanaf oktober 2015 stelt Ascher 22 miljoen euro beschikbaar om personeel gezond, fit en dus optimaal inzetbaar te houden. Met dit bedrag kunnen bedrijven die een gezonde levensstijl van haar werknemers willen stimuleren subsidie aanvragen. Werkgevers kunnen via Agentschap SZW een aanvraag indienen voor het verhogen van de duurzame inzetbaarheid van hun personeel.

Meer informatie over de ESF subsidie.

Wil je graag gebruik maken van deze subsidie? Simple Check denkt graag met je mee over hoe het voor jullie mogelijk is om hiervan gebruik te maken. Neem contact op met onze adviseurs.

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]