Zo zet je stress om in creativiteit, energie en zelfvertrouwen.2019-07-30T14:32:01+02:00

Project Description

fiets

Zo zet je stress om in creativiteit, energie en zelfvertrouwen.

De prestaties van werknemers die sporten zijn 17% beter dan wanneer zij niet sporten. Hieruit blijkt eigenlijk al wat voor invloed sporten op je lichaam en geest kan hebben. Naast de bekende voordelen van sporten, zoals afvallen en het verlagen van de kans op gezondheidsproblemen, stimuleert sporten de geestelijke gezondheid. Als je gespannen bent of niet goed in je vel zit, is het soms lastig om te ontspannen. Gelukkig is er voor iedere vorm van stress een oplossing!

Sporten maakt je hoofd leeg

Als je gespannen bent zit je hoofd vol met gedachten. Je hebt slechts 30 minuten aan matig tot intensieve beweging nodig om deze gedachten even op zij te zetten. Na een half uur sporten komt de stof ‘endorfine’ vrij, het gelukshormoon. Hierbij maakt het vrij weinig uit welke sport je doet, de stof komt zowel vrij tijdens een kracht- als cardiotraining. Beiden laten de stress uit je lichaam stromen. Tijdens de krachttraining is het belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren. Hierdoor heb jij je volledige aandacht bij je lichaam. Deze focus zorgt ervoor dat je bezig bent met het ‘nu’, je gedachten verzet en de stress los laat. Geef je de voorkeur aan cardio? Dan zorgt de focus op de ademhaling en het onder controle houden van het uithoudingsvermogen dat je ontspant.

Yoga geeft je zelfvertrouwen

Yoga helpt bij het verbeteren van je houding, versterkt je spiermassa en zorgt voor een gezond lichaam dat meer in balans is. Deze drie resultaten zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en zekerder bent over jezelf. Je rekt en sterkt jouw spieren, waardoor je het lichaam flexibel en gezond houdt. Een boost voor je zelfvertrouwen!

Een 7 minuten workout helpt tegen uitstelgedrag

Heb je het gevoel het overzicht te verliezen of dat je niet toekomt aan de dingen die op je to-do lijst staan? Op deze momenten kan een workout van slechts zeven minuten al wonderen doen. Een interval workout is goed voor je concentratie en daarnaast zeker niet onbelangrijk voor het opbouwen van spieren. Om het maximale uit de oefeningen te halen wordt tussen elke oefening een rustmoment van 10 seconde geadviseerd.

Weinig energie? Start met joggen, aerobics of zumba

Bij een matig intensieve sport stijgt je energielevel met 20%. Een paar kilometer joggen of een les aerobics of zumba is daarom ideaal voor een dag waarop je minder energie hebt dan normaal. De vorm van beweging versnelt de hartslag, de ademhaling en het energieverbruik. Hoe fitter je bent, hoe meer energie je hebt!

Spinnen voor meer creativiteit en inspiratie

Heb je meer creatieve ideeën nodig? Dan kun je het best een uurtje spinnen. Uit een onderzoek van de Universiteit Leiden blijkt dat bij de werknemers die hun energie en gedachten eruit fietsen, het creatieve brein wordt gestimuleerd. Wie wel eens een lesje spinning heeft gevolgd, zal erkennen dat je na de les een voldaan gevoel overhoudt. Dit gevoel zorgt ervoor dat je meer open staat voor nieuwe, creatieve ideeën en oplossingen.

Sporten heeft meer invloed op je lichaam en geest dan je denkt. Ben je gespannen en heb je last van werkstress? Zoek dan de sportschool op, doe de 7 minuten workout of ga naar buiten voor beweging die je op dat moment nodig hebt. Naast de lichamelijke voordelen, voel je ook geestelijk meer rust. Je kunt weer genieten van je werk en jouw kwaliteiten.

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]