Wat is er nodig voor een effectief gezondheidsbeleid?2020-06-16T11:54:11+02:00

Project Description

Wat is er nodig voor een effectief gezondheidsbeleid?

Juist nu wordt duidelijk hoe belangrijk het is om blijvende aandacht te hebben voor gezondheid en vitaliteit. Dit geldt voor zowel werkgevers als werknemers. En dat vraagt om nieuwe kennis en inzichten. Dagelijks gaan wij het gesprek aan met bedrijven over hun visie en beleid omtrent duurzame inzetbaarheid. Vrijwel allemaal vinden ze de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers zeer belangrijke thema’s. Toch zijn ze niet altijd tevreden over hun resultaten op dit vlak. Budgettaire beperkingen spelen een rol, maar de grote bottleneck lijkt een gebrek aan inzicht. Zo blijkt dat werkgevers vaak wel beschikken over eenzijdige informatie over de gezondheid van werknemers (bijvoorbeeld uit PMO of tevredenheidsonderzoeken) maar dat er meer behoefte is aan het omzetten van die data naar een effectief gezondheidsbeleid.

De knelpunten voor een effectief gezondheidsbeleid

Veel werkgevers en managers vinden het lastig om inzicht te krijgen in de leefstijl in combinatie van de fysieke en mentale gezondheid en de daarmee gepaarde risico’s van de werknemers. De stap om gezondheidsrisico’s in de organisatie bespreekbaar te maken is een heikel punt. Werkgevers en werknemers verschillen ook vaak van inzicht over de ruimte en mogelijkheden die werkgevers hebben om de gezondheid van hun personeel te bevorderen. Daarnaast hebben beide partijen vaak andere ideeën over de oorzaken van gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan onderwerpen als mantelzorg, financiële situatie en werk- privé balans. Tevens blijkt het voor werkgevers lastig te zijn om inzicht te krijgen in wat je concreet kunt doen. Stel dat je een goed gesprek hebt gehad met een werknemer over een gezondheidsprobleem, welke interventies zet je dan in? Doordat zowel de werkgever als werknemer vaak niet goed is ingevoerd in het aanbod en kwaliteit van interventies, worden niet of nauwelijks de juiste oplossingen geboden.

Hoe wij kunnen helpen

En dat is nu precies wat Simple Check biedt! Inzicht om te komen tot een effectief gezondheidsbeleid. Simple Check werkt met diverse gevalideerde (door TNO ontwikkelde) instrumenten en vervolgtrajecten, om op niveau van werkgever en medewerker een beleid te creëren gericht op duurzame inzetbaarheid. Denk hierbij aan de workshop ‘Vitaal Leidinggeven’, waarin er aandacht is voor het voeren van de dialoog over gezondheid en vitaliteit.

Daarnaast biedt ons -uiterst beveiligd en persoonlijk- online dashboard alle medewerkers inzicht in zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Door inzicht in de resultaten wordt helder waar de knelpunten liggen en dus de noodzaak om gericht te werken aan de gezondheid en vitaliteit. Tevens is er een overzicht van de interventies die aansluiten op de resultaten. Zo hebben wij bijvoorbeeld de workshop ‘Fit op het werk’ met daarin aandacht voor voeding en beweging.

Het HRM portaal biedt inzicht op groepsniveau. Dit geeft de mogelijkheid om te faciliteren middels op maat gemaakte of geleverde content en advies gericht op duurzame inzetbaarheid. Hiervoor hebben wij verschillende vervolgtrajecten. Zo worden inzichten vertaald naar keuzes. En is de stap gezet om actief aan de slag te gaan met de gezondheid en inzetbaarheid van uw personeel. Meer weten? Kijk op https://admin.johan.nl/nl/simplecheck of neem gerust contact met ons op!

[gravityform id=”34″ title=”true” description=”false”]